tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Cevat Akşit Biyografisi - Cevat Akşit Hayatı - Cevat Akşit Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/130274-cevat-aksit-biyografisi-cevat-aksit-hayati-cevat-aksit-kimdir.html)

Okyanus 02.07.13 17:24

Cevat Akşit Biyografisi - Cevat Akşit Hayatı - Cevat Akşit Kimdir?
 
Cevat Akşit Biyografisi - Cevat Akşit Hayatı - Cevat Akşit Kimdir?



1938’de Denizli/Yatağan’da doğdu.Henüz 4 yaşındayken ilim sahibi bir şahsiyet olan babası Şakir Ali Efendi’yi kaybetti .Annesi Havva Hanım tarafından yetiştirildi.
http://i46.tinypic.com/xojpyd.jpg
İlkokulu bitirdikten sonra 2 yıl amcası Zühtü AKŞİT’ten Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı.1952’de Isparta İmam-Hatip Okulu’na girdi.1956’da İstanbul İmam-Hatip Okulu’na nakil oldu.1958’de buradan mezun oldu.

Aynı yıl müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek’teki Ümmü Gülsüm Mescidi’nde uzun yıllar Mehmed Zahid Koktu Hazretlerinden ilim tahsil etti.

1963’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi bir arada bitirdi.1975’te doktor,1980’de doçent,1988’de İslam Hukuku profesörü oldu.

1970-1980 arası dönemde öğretim üyeliğinin yanı sıra Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü,Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği,Türk Traktör Fabrikası A.Ş.’de murakıplık,İzmir ve İstanbul barolarında avukatlık gibiçeşitli idari,hukuki,sınai ve ticari faaliyetleri bir arada yürüttü.

Fransızca ve Arapça bilen Prof.Dr.Cevat AKŞİT’in İşletme Hukuku ve İş Hukuku konularında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin yanında İslam Hukuku ve İş Hukuku alanında çeşitli kitapları ile yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan makale,konferans ve tebliğleri mevcuttur.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü’nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmış ve buradan emekli olmuştur. Evli ve 4 çocuk babasıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2