tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Bülent Bostanoğlu Biyografisi - Bülent Bostanoğlu Hayatı - Bülent Bostanoğlu Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/130581-bulent-bostanoglu-biyografisi-bulent-bostanoglu-hayati-bulent-bostanoglu-kimdir.html)

Başak 03.08.13 19:30

Bülent Bostanoğlu Biyografisi - Bülent Bostanoğlu Hayatı - Bülent Bostanoğlu Kimdir?
 
Bülent Bostanoğlu Biyografisi - Bülent Bostanoğlu Hayatı - Bülent Bostanoğlu Kimdir?

http://img138.imageshack.us/img138/7176/45vr.jpg
Koramiral Bülent Bostanoğlu

Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu 1953 yılında Zonguldak'ta doğmuştur. 1973 yılında deniz harp okulundan, 1974 yılında güverte sınıf okulundan mezun olmuştur.



1980 yılına kadar deniz kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde muhabere subaylığı, harekât merkezi subaylığı ve seyir harekât subaylığı yapan koramiral bostanoğlu, 1982 yılında deniz harp akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; tcg anıttepe seyir harekât subaylığı, deniz kuvvetleri harekât eğitim dairede nato proje subaylığı, tcg savaştepe ıı nci komutanlığı ve komutanlığı, tcg muavenet komutanlığı, donanma komutanlığında plan ve teşkilat şube müdürlüğü, atina deniz ataşeliği, 4'üncü muhrip filotillası komodorluğu ve donanma komutanlığında harekât başkanlığı görevlerini yürütmüştür.



2000 yılında tuğamiralliğe terfi etmiştir. tuğamiral rütbesi ile genelkurmay yunanistan-kıbrıs daire başkanlığı, refakat ve karakol filosu komutanlığı ile güney görev grup komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2004 yılında tümamiralliğe terfi etmiştir. tümamiral rütbesi ile deniz harp akademisi komutanlığı, deniz kuvvetleri harekât başkanlığı, harp filosu ve kuzey görev grup komutanlığı ile donanma komutanlığı kurmay başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2009 yılında koramiralliğe terfi etmiştir. Koramiral rütbesi ile genelkurmay muhabere, elektronik ve bilgi sistemleri başkanlığı, deniz eğitim ve öğretim komutanlığı, kuzey deniz saha komutanlığı ve donanma komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak oramiralliğe terfi etmiş ve deniz kuvvetleri komutanlığı görevine atanmıştır.



Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu'nun bir çocuğu vardır.



ingilizce bilmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2