tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Bekir Kalyoncu Biyografisi - Bekir Kalyoncu Hayatı - Bekir Kalyoncu Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/130584-bekir-kalyoncu-biyografisi-bekir-kalyoncu-hayati-bekir-kalyoncu-kimdir.html)

Başak 03.08.13 19:35

Bekir Kalyoncu Biyografisi - Bekir Kalyoncu Hayatı - Bekir Kalyoncu Kimdir?
 
Bekir Kalyoncu Biyografisi - Bekir Kalyoncu Hayatı - Bekir Kalyoncu Kimdir?


http://img12.imageshack.us/img12/9573/ojlq.jpg
Orgeneral Bekir Kalyoncu



Bekir Kalyoncu (d. 1950 Sarıyer, İstanbul), Türk asker.1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Muhabere Okulu'ndan mezun oldu. 1979 yılına kadar kara kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı, mal saymanlığı ve ikmal subaylığı yapan Kalyoncu, 1981 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak ardından Kurmay Subay olarak; Kara Harp Okulu'nda Öğrenci Bölük Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, 9. Piyade Tümen Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Brüksel/Belçika'da Uluslararası Askeri Karargah (Ims) Plan Prensipler Başkanlığı Strateji Plan Şube Karargah Subaylığı, 3. Ordu Harekat Başkanlığı Plan ve Harekat Şubesinde Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığı NATO Strateji Şube Müdürlüğü ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1997 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı ve Mons/Belçika'da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (Shape) Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunarak, 2001 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanlığı ve Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Görevlerini yürüterek, 2005 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığına getirildi. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve 7. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Şubat 2008'de başlattığı Güneş Harekatı'nın sorumlu komutanlığını yaptı. 2009 Yüksek Askeri Şura'sında Orgeneralliğe terfi etti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atandı. 2011 Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından Jandarma Genel Komutanı olarak atandı.

İngilizce bilen Orgeneral Kalyoncu bir çocuk babasıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2