tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Marissa Mayer Biyografisi - Marissa Mayer Kimdir - Marissa Mayer Hayatı - Marissa (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/130700-marissa-mayer-biyografisi-marissa-mayer-kimdir-marissa-mayer-hayati-marissa.html)

Kartal 22.08.13 19:47

Marissa Mayer Biyografisi - Marissa Mayer Kimdir - Marissa Mayer Hayatı - Marissa
 
Marissa Mayer Biyografisi - Marissa Mayer Kimdir - Marissa Mayer Hayatı - Marissa Mayer Yaşamı

Marissa Ann Mayer, (D. 30 Mayıs 1975, Wausau, Wisconsin) 17 Temmuz 2012'den itibaren Yahoo!'nun CEO'sudur. Daha öncesinde uzun süre Google'ın sözcüsü ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...%28crop%29.jpg

Marissa Mayer

Yaşamı

1975'te Wisconsin'de doğan Mayer, 1993 yılında Wausau West High School’dan mezun oldu. Lisans eğitimini sembolik sistemler ile Stanford Üniversitesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını da aynı üniversitede bilgisayar bilimi üzerine yaptı. Yüksek lisansını tamamladıktan kısa bir süre sonra 1999'da Google'dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçalışmaya başladı. Böylece yeni kurulan Google'ın ilk kadın mühendisi ve 20. çalışanı oldu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...m_2013_III.jpg

Marissa Mayer

Mayer, Google'da çalıştığı dönemde aralarında Google Search, Gmail, Google News ve Google Images'ın dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbulunduğu birçok ürün çalışmalarının başında bulundu. Ekim 2010'da yerel hizmetler başkan yardımcılığı görevlerine getirildi. Nisan 2012'de ise dünyanın en büyük perakende mağazalar zinciri Wal-Mart'ın 16 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Marissa Mayer, 16 Temmuz 2012 tarihinde 13 yıldır çalıştığı Google'dan istifa ederek, Yahoo!'nun icra kurulu başkanlığına (CEO) getirildi.

Özel Yaşamı

Mayer'a 2009 yılında Illinois Institute of Technology tarafından araştırma alanında yaptığı çalışmalardan ötürü fahri doktora unvanı verildi. Marissa Mayer, aynı yılın sonlarında girişimci Zack Bogue ile evlendi. Yahoo! CEO'luğuna getirildikten birkaç saat sonra, bir erkek çocuğuna hamile olduğunu açıkladı. 30 Eylül 2012'de çocuğunu dünyaya getirdi.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:22 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2