tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Yasin El Kadı Biyografisi - Yasin El Kadı Kimdir - Yasin El Kadı Hayatı - Yasin El Ka (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/132431-yasin-el-kadi-biyografisi-yasin-el-kadi-kimdir-yasin-el-kadi-hayati-yasin-el-ka.html)

Kartal 02.01.14 13:01

Yasin El Kadı Biyografisi - Yasin El Kadı Kimdir - Yasin El Kadı Hayatı - Yasin El Ka
 
Yasin El Kadı Biyografisi - Yasin El Kadı Kimdir - Yasin El Kadı Hayatı - Yasin El Kadı Yaşamı

Yasin Abdullah Ezzedine al-Qadi (D. 23 Şubat 1955) arkadaşları ve iş ortakları tarafından hayırsever biri olarak tarif edilen Suudi Arabistan'lu iş adamıdır.

Cidde'den bir süper zengin olarak, Kadı Şikago'da mimarlık okudu. Suudi kraliyet ailesi ile yakın bağları bulunan Suudi Arabistan devlet bakanı Şeyh Ahmed Salih Jomjom'un damatıdır.

11 Eylül sonrası Amerikan resmi belgelerinde El Kaide lideri Usame bin Ladin ile bağlantısından dolayı adı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist" olarak geçmiştir.

2001 senesinden sonra ABD Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın terörist listelerinde, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) terörün finansmanına ilişkin raporlarında El Kadı'nın adı yer almıştır.

El Kadı, El Kaide bağlantılı olarak Amean belgelerinde ilk kez Haziran 1998'de yer aldı. O tarihteki bir FBI raporuna göre, El Kadı ABD'de gayrimenkul alım satımı yaparak kara para aklıyor ve bu yolla Hamas'a fon sağlıyordu.

El Kadı'nın, 1990'lı yıllarda, Bosna-Hersek'te de mücahitleri finanse ettiği, Vakufska ve Depozitna bankaları ile kendi adını taşıyan "Qadi International" şirketi aracılığıyla, Balkanlar'daki silahlı İslami harekete para aktardığı yönünde raporlar vardır.

2001 senesinde A.B.D ve Avrupa birliği kadı'nın el kaide bağlantıları nedeniyle mal varlıklarını dondurma kararı aldılar.

El Kadı'nın avukatları buna cevap olarak Avrupa İnsan hakları mahkemesine ve çeşitli avrupa ülkelerindeki bağımsız mahkemelere başvurarak El kadı'nın aklanmasını istediler.

Avrupa Adalet Divanı, AB'nin, mal varlığını dondururken, savunma hakkına saygı göstermediğini belirtti. Ajanslar, kararın, AB'nin yaptırımlar rejimine darbe vuracağını belirtmişlerdi.

Yakın zamanda Kadı'nın ismi birçok avrupa mahkemesinde terrörist lisetesinden çıkarılmıştır. (İsviçre, 2007. Avrupa birliği 2008. Birleşik Krallık 2010).

13 Eylül 2010 tarihinde A.B.D.'de görülen Yasin El Kadı üzerindeki bütün davalar beraatle sonuçlanmıştır.

Yasin El-Qadi hakkındaki hüküm, Türkiye Cumhuriyeti yönünden, 19.10.2012 tarihli R.G.'de yayımlanan 11.10.2012 tarihli bakanlar kurulu kararıyla yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2