tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Bilal Erdoğan Biyografisi - Bilal Erdoğan Hayatı - Bilal Erdoğan Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/132460-bilal-erdogan-biyografisi-bilal-erdogan-hayati-bilal-erdogan-kimdir.html)

ASYA 02.01.14 17:21

Bilal Erdoğan Biyografisi - Bilal Erdoğan Hayatı - Bilal Erdoğan Kimdir?
 
Bilal Erdoğan Biyografisi - Bilal Erdoğan Hayatı - Bilal Erdoğan Kimdir?


http://img842.imageshack.us/img842/2562/ok0i.jpg
Necmettin Bilal Erdoğan, 23 Nisan 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Burak (d.1979) , Sümeyye (d.1985), Esra (d.1981) adlarında kardeşleri vardır.


Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra ABD’ye Üniversite okumaya gitti. Bilal Erdoğan, 2003’te Harvard Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi mastırını yaptı. Kasım 2004’ten itibaren Dünya Bankası’nda stajyer olarak çalışmaya başladı. Stajını tamamlayınca Washington‘un önde gelen araştırma kuruluşlarından Brookings Institute‘de araştırma görevlisi olarak iş başı yaptı.

2005'te Washington yakınlarında, Maryland eyaletinin College Park'taki Colesville RD'de mortgage'a girdi, 261.5 bin dolara daire aldı.

Burdur'da bedelli askerliğini yaparak terhis olduktan sonra; 22 Ağustos 2009 tarihinde “Doruk Izgara Limited Şirketi”adı ile ortak olduğu fırıncılık, tabldot yemek ve turizm organizasyonu işine girdi. Bilal Erdoğan'ın iki ortaklığı daha var. Bunlardan birisi Atagold. İkinci şirket ortaklığı da Maye Dış Ticaret. Kozmetik alanında faaliyet gösteren bu şirkette Bilal Erdoğan'ın hissesi yüzde 25 oranında. Ayrıca Mis Hediyelik Eşya Sanayi adlı şirketin de ortağıdır.

Bilal Erdoğan, 28 Eylül 2004 tarihinde Reyyan Uzuner (d.1986) ile evlendi. Nikah şahitliklerini İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano yaptı. Ömer Tayyip adında bir oğlu vardır.

1996'da Kuruluşunda ismi İSEGEV –(İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı) olan vakıf 2012'de adını TURGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) olarak değiştirdi. Bu vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ergün yapmakta, mütevelli heyetinde ise, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, büyük kızı Esra Albayrak, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Doğan Kubat ve Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler yer almaktadır.

2013 yılında Bilal Erdoğan, abisi Burak Erdoğan gibi denizciliğe el attı, amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile isimlerinin baş harflerini taşıyan BMZ Denizcilik ve İnşaat Şirketi’ni kurdu.

Goeben 15.09.15 13:34

Bilal Erdoğan Biyografisi - Bilal Erdoğan Hayatı - Bilal Erdoğan Kimdir?
 
Bilal Erdoğan Biyografisi - Bilal Erdoğan Hayatı - Bilal Erdoğan Kimdir?

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2