tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Zara Phillips Biyografisi - Zara Phillips Kimdir - Zara Phillips Hayatı - Zara Philli (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/132805-zara-phillips-biyografisi-zara-phillips-kimdir-zara-phillips-hayati-zara-philli.html)

Goeben 18.01.14 17:14

Zara Phillips Biyografisi - Zara Phillips Kimdir - Zara Phillips Hayatı - Zara Philli
 
Zara Phillips Biyografisi - Zara Phillips Kimdir - Zara Phillips Hayatı - Zara Phillips Yaşamı

Zara Anne Elizabeth Phillips MBE (Britanya binicilik madalyası sahibi) (D. 15 Mayıs 1981, Londra) Prenses Anne ve ilk eşi kaptan Mark Phillips'in kızıdır. Britanya taht sıralamasında şu an 12. sıradadır. Bütün bunların yanı sıra uluslararası başarıları bulunan çok yönlü bir binicidir.


http://upload.wikimedia.org/wikipedi...out_a_crop.jpg

Zara Phillips

Erkek kardeşi Peter ve o kraliçe II. Elisabeth'in ilk torunlarıdır, fakat hiçbir asalet ünvanı taşımıyorlar,zira sadece anne tarafından kraliçeyle akrabadırlar. Buna karşın resmi törenlerde yer alırlar ve Buckingham Sarayı'in balkonunda da boy gösterirler.Zara Phillips'in anneannesi kraliçe II. Elisabeth'le olan ilişkisi olağan üstü yakın olarak tanımlanmaktadır. Hatta basında bu yüzden favori torun olarak nitelendirilir.

Zara Phillips Londra'nın Paddington ilçesinde bulunan St. Mary's Hospital'de dünyaya geldi ve 27 Temmuz 1981'de vaftiz edildi. Vaftiz anne/babası olarak York Dükü Prens Andrew, Leonora Anson (Lichfield kontesi), Helen Steward (araba yarışçısı Jackie Stewart'in karısı), Andrew Parker Bowles ve Hugh Thoma hazır bulundular. Bir çoğunun yanı sıra Dorset'teki Port Regis Prep School'a ve de İskoçya'daki Gordonstoun School'a devam etti.Exeter Üniversitesi'nden atlar için psikoterapist eğitimi alarak mezun oldu.

Atı Toytown'un 2003 yılında bacağından yaralanması sonucu Zara Phillips'in 2004 Atina Olimpiyatları'na katılması imkânsız hâle geldi. 2005 Eylül'ünde çoklu binici olarak hem bireyselde hem de britanya takımı olarak Avrupa Şampiyonu ünvanını kazandı. Böylelikle, kendisi de bireyselde Avrupa şampiyonu olan annesinin yerini almış oldu.

2006 Aachen dünya binicilik oyunlarında Phillips biryselde altın ve takım olarak da gümüş madalya kazandı.Bunun üzerine BBC yayın organı tarafından yılın sporcusu seçildi. Bu seçimde ise oylamayı britanya seyircisi yaptı.

2008 Peking Olimpiyatları için adaylığı açıklandı. Fakat 2008 Temmuz'unda atının tekrar sakatlanması üzerinde adaylığını geri çekmek zorunda kaldı. 2008 sonbaharında Fransa Pau'da yapılan uluslararası bir turnuvada köprücük kemiğini kırdı. Kısrağı Tsunami II boyun omur kesiri sebebiyle uyutulmak (ilaçla uyutularak ölmek) zorunda kalındı.

2007 yeni yıl ödül listesinde at yarışı sporlarında kazandığı başarılardan dolayı Member of the Order of the British Empire (İngiliz Şövalyelik Nişanı) ile tatlif edildiği ilan edildi.

Zara Phillips 2004 yılının başından beri Mike Tindall ile bir beraberlik yaşıyor. Tindal profesyonel bir Rigby-Union oyuncusudur ve 2003 yılında dünya şampiyonu ünvanını kazanan İngiliz Milli Takımı'na üyeydi. Ondan önce ise 1998'den 2003 yılına kadar jokey Richard Johnson ile bir birliktelik yaşadı ve onunla aynı evi paylaştı. Tindall ile annesinin çiftliğinde yaşıyorlar.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:03 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2