tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Eugene Viollet le Duc Biyografisi - Eugene Viollet le Duc Kimdir - Eugene Viollet le (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/132840-eugene-viollet-le-duc-biyografisi-eugene-viollet-le-duc-kimdir-eugene-viollet-le.html)

Kartal 27.01.14 00:52

Eugene Viollet le Duc Biyografisi - Eugene Viollet le Duc Kimdir - Eugene Viollet le
 
Eugene Viollet le Duc Biyografisi - Eugene Viollet le Duc Kimdir - Eugene Viollet le Duc Hayatı - Eugene Viollet le Duc Yaşamı

Eugene Emmanuel Viollet le Duc, (D.27 Ocak 1814 - Ö. 17 Eylül 1879) ortaçağ binaları için yaptığı yorumsal tarzdaki restorasyonlar ile tanınan Fransız mimar ve teorisyendir. Paris'te doğan mimar, neo-Gotik mimarisi üzerine yaptığı çalışmalar ile oldukça tanınır hale gelmiştir. Eserleri önemli ölçüde yapıcı ve bağımsız olarak tasarladığı binaları günümüze kadar az sayıda kişi tekrar gerçekleştirmiştir. Yaşadığı dönemde Beaux-Arts mimarisi eğiliminin tam aksi yönüne eğilmiş ve çalışmaları dönemin mimarları tarafından alay konusu edilmiştir. Özgürlük Heykeli'nin iç yapı tasarımı için mimar olarak çalışmaya başlamış, fakat proje tamamlanmadan vefat etmiştir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2