tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Ali Osman Ulusoy Biyografisi - Ali Osman Ulusoy Hayatı - Ali Osman Ulusoy Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/132921-ali-osman-ulusoy-biyografisi-ali-osman-ulusoy-hayati-ali-osman-ulusoy-kimdir.html)

ASYA 01.02.14 20:34

Ali Osman Ulusoy Biyografisi - Ali Osman Ulusoy Hayatı - Ali Osman Ulusoy Kimdir?
 
Ali Osman Ulusoy Biyografisi - Ali Osman Ulusoy Hayatı - Ali Osman Ulusoy Kimdir?


Ali Osman Ulusoy, (d. 1927, Çamlık, Of, Trabzon) iş ve spor adamı. Zehra Ulusoy ile evlidir ve üç çocuğu vardır.


İş kariyeri

İlköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu. Ulusoy halen, taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik alanlarında etkinlik gösteren Ulusoy Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanıdır. Bunun yanında, Trabzonspor'un 1967-1968 sezonunda başkanlığını yapmıştır, böylece kulübün ilk başkanı ve kurucularından biri olmuştur.

Ulusoy, Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığı süresince; İran tarafından uygulanan yakıt farkı ödemesi ve İran için de kamyonlarının Türkiye üzerinden geçişinde uygulanan vergiler gibi sorunlu konularda çözüm için çalışmıştır.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2