tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Morton Isaac Abramowitz Biyografisi - Morton Isaac Abramowitz Hayatı - Morton Isaac (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/133135-morton-isaac-abramowitz-biyografisi-morton-isaac-abramowitz-hayati-morton-isaac.html)

ASYA 20.02.14 22:34

Morton Isaac Abramowitz Biyografisi - Morton Isaac Abramowitz Hayatı - Morton Isaac
 
Morton Isaac Abramowitz Biyografisi - Morton Isaac Abramowitz Hayatı - Morton Isaac Abramowitz Kimdir?

Morton Isaac Abramowitz (d. 20 Ocak 1933; Lakewood, New Jersey) ABD'li eski diplomat.


1953 yılında Standford Üniversitesi'ni BA derecesi ile bitirdi. 1 Şubat 1985 ve 19 Mayıs 1989 tarihleri arasında Ronald Reagan başkanlığı döneminde ABD Haberalma Araştırma Dairesi direktörlüğünü (İngilizce: Bureau of Intelligence and Research) yaptı. 1991 yılında, Türkiye'nin Ankara Büyükelçiliği görevinden ayrıldı ve ABD İçişleri Bakanlığı'ndan emekli oldu. 1991- 1997 yılları arasında Carnegie Vakfı'na bağlı uluslararası çatışma ve krizlerin önlenmesi için çalışan Carnegie Uluslararası Barış için Bağış komitesinin (İngilizce: Carnegie Endowment for International Peace) Başkanlığını yaptı. 1997-1998 yıllarında Uluslararası Kriz Grubu (İngilizce: İnternational Crisis Group) Başkanlığında bulundu. Dış İlişkiler Konseyi (İngilizce:Council on Foreign Relations (CFR)) kıdemli üyesidir. CFR'nin yayını olan dış İlişkiler (İngilizce:Foreing Affairs) dergisinde yazmaktadır.

ABD'nin Uzak Doğu (Çin ve Kore) politikası ile ilgili kitapları bulunmaktadır. Balkanlardaki çatışmalar ve Kosova problemi ile ilgili çalışmaları olmuştur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2