tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Candan Ünal Biyografisi - Candan Ünal Hayatı - Candan Ünal Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/133488-candan-unal-biyografisi-candan-unal-hayati-candan-unal-kimdir.html)

Başak 08.03.14 14:53

Candan Ünal Biyografisi - Candan Ünal Hayatı - Candan Ünal Kimdir?
 
Candan Ünal Biyografisi - Candan Ünal Hayatı - Candan Ünal Kimdir?

http://img138.imageshack.us/img138/420/ut09.jpg

1974 yılında İstanbul’da doğan Candan Ünal Yunus Emre Koleji’ni bitirdi, üniversite de Halkla İlişkiler okudu. Lise yıllarında müziğe başlayan sanatçı, şan ve piyano eğitimi alarak profesyonelliğe yönelik ilk adımını attı.

1990 yılında sahne ile buluşan Ünal, 1992 yılında M.E.B ve Hürriyet Gazetesi’nin ortak düzenlediği yarışmada “ Sular Aydınlanıyordu ” adlı tek kişilik oyunuyla “ Onur Ödülü’ne ” layık görüldü. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde sürdürdüğü eğitimi sırasında, güçlü sesi ve yorumu ile ön plana çıkan Candan Ünal, aldığı tiyatro eğitimiyle sesini birleştirerek “ Sahne Show’larına ” start verdi. Bu durum sanatçının müzikaller ve tiyatro serüveninin de başlangıcı oldu. Müjdat Gezen’in yönettiği “ Yedi Kocalı Hürmüz ” , Haldun Dormen’in yönettiği “ Bir Kış Öyküsü ” müzikallerinde rol aldı.

2003 yılında orkestra arkadaşlarıyla birlikte Müzikal Prodüksiyon adlı bir müzik&organizasyon şirketi kurdu. Böylece çok daha geniş kitlelere ulaşabilen sanatçı, organizasyonların aranan ismi haline geldi.

Sahne performansıyla dikkat çeken Ünal, söz ve beste çalışmalarıyla da mesleki kariyerine yeni boyutlar kazandırmıştır.

Müzikle uğraşan insanların kendilerini daima geliştirmek durumunda olduklarına dikkat çeken sanatçı; “ İyi bir sese sahip olmak sadece Tanrı’nın lütfu, yani doğuştan sahip olunan bir şans. Ama bu tek başına asla yeterli olamaz. Bana göre bu mesleğin altın kuralı: sürekli kendini geliştirmek ve yenilenmek.” olduğunun da altını çiziyor. Müzikal yaşamındaki başarısını: “ Bugüne dek sahip olduğum tüm müzikal deneyimlerimi, akademik ve tiyatro eğitimimle harmanlayarak büyümek benim vazgeçilmez ilkem olmuştur. Başarının yolunun buradan geçtiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. ” diyen sanatçı kaset çalışmalarına hız verdiğini de belirtiyor.



Oynadığı Diziler:


Üvey Baba
Dadı
Yarım Elma
Beşik Kertmesi
Sular Durulunca
Revani - ül Şekerpare
Emret Komutanım

Oynadığı Tiyatro Oyunları:


7 Kocalı Hürmüz Müzikali
Bir Kış Öyküsü Müzikali
Cevdet Meslek Ne


Seslendirdiği Jinglelar:


Goldstar Ayakkabı Boyası
Show Tv Mikrofon Sende Programı



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2