tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Ayşegül Sarıca Biyografisi - Ayşegül Sarıca Hayatı - Ayşegül Sarıca Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/133573-aysegul-sarica-biyografisi-aysegul-sarica-hayati-aysegul-sarica-kimdir.html)

Başak 16.03.14 00:26

Ayşegül Sarıca Biyografisi - Ayşegül Sarıca Hayatı - Ayşegül Sarıca Kimdir?
 
Ayşegül Sarıca Biyografisi - Ayşegül Sarıca Hayatı - Ayşegül Sarıca Kimdir?


Ayşegül Sarıca (doğum 1935 İstanbul), Türk piyanist.

Ayşegül Sarıca, piyano öğrenimine İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Ferdi Ştatzer ile başladı. Okulu bitirdikten sonra 1951'de Paris'e giden Sarıca, Paris Ulusal Konservatuvarı'nda Lucette Descaves ile piyano, Pierre Pasquier ile oda müziği çalıştı.

Paris Konservatuvarını 1953'te birincilik ödülüyle bitirdi. Daha sonra Marguerite Long ile çalışan sanatçı, 1959'da M. Long-Jacques Thibaud Uluslararası Yarışması'nda "Paris Kenti Ödülü'nü aldı.

Ayşegül Sarıca'nın konser verdiği ülkeler arasında İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Sovyetler Birliği, Macaristan, Çekoslovakya, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Avustralya vardır.

Piyanist, 1968'den itibaren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın solistliğini yaptı.

Ayşegül Sarıca, 1971'de Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırıldı. 1974'de Fransa Kültür Bakanlığı tarafından kendisine "Chevalier de I'Ordre des Arts et des Lettres" madalyası verildi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2