tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Honinbo Shusaku Biyografisi - Honinbo Shusaku Kimdir - Honinbo Shusaku Hayatı - Honin (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/134808-honinbo-shusaku-biyografisi-honinbo-shusaku-kimdir-honinbo-shusaku-hayati-honin.html)

Kartal 06.06.14 14:44

Honinbo Shusaku Biyografisi - Honinbo Shusaku Kimdir - Honinbo Shusaku Hayatı - Honin
 
Honinbo Shusaku Biyografisi - Honinbo Shusaku Kimdir - Honinbo Shusaku Hayatı - Honinbo Shusaku Yaşamı

Honinbo Shusaku "doğum ismi ile Kuwabara Torajiro"(D. 6 Haziran, 1829 - Ö. 10 Ağustos, 1862), go oyununun altın çağı olan 19. yüzyıl'ın orta döneminin en büyük oyuncusu olduğu birçok kişi tarafından kabul edilen profesyonel bir go oyuncusudur.

Shusaku yıllık Kale Oyunları'nda (Oshirogo) üst üste 19 başarılı galibiyet alarak elde etmiş olduğu mükemmel skorun ardından "Yenilmez Shusaku" takma adını almıştır. Ancak kimileri onun, kurallar gereği kale oyunlarına katılmayan hocası Hon'inbō Shuwa'dan daha güçlü olmadığını söylemektedir. Shusaku, hocasına duymakta olduğu saygıya ilaveten, aralarında belirgin bir seviye farkı bulunmamasına karşın hocasına karşı beyaz taşlarla oynamayı kabul etmemiştir. Örneğin Shusaku Ota Yuzo'ya karşı skor bazında önde olduğu halde kendisini sıkı bir rakip olarak görürken Shuwa onu kolayca yenmekteydi.

Shusaku, Hon'inbo Dosaku (1645-1702) ile birlikte kendisine "Go Azizi" (Kisei) unvanı verilen iki go oyuncusundan biridir. Unvan öncelike Honinbo Jowa içinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpguygun bulunmuşsa da politik manevralarından dolayı Shusaku'ya verilmiştir. Bugün bile hâlâ gelmiş geçmiş en iyi go oyuncusu olduğu düşünülmektedir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2