tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Ebu Bekir Bağdadi Biyografisi - Ebu Bekir Bağdadi Kimdir - Ebu Bekir Bağdadi Hayatı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/134937-ebu-bekir-bagdadi-biyografisi-ebu-bekir-bagdadi-kimdir-ebu-bekir-bagdadi-hayati.html)

Tolga 06.07.14 19:17

Ebu Bekir Bağdadi Biyografisi - Ebu Bekir Bağdadi Kimdir - Ebu Bekir Bağdadi Hayatı
 
Ebu Bekir Bağdadi Biyografisi - Ebu Bekir Bağdadi Kimdir - Ebu Bekir Bağdadi Hayatı - Ebu Bekir Bağdadi Yaşamı

Ebu Bekir Bağdadi veya Dr. İbrahim (D. 1971 Samarra, Irak) Irak ve Şam İslam Devleti kurucusu ve lideri.

Ebu Bekir Bağdadi Irak Savaşı esnasında Irak'ta el-Kaide'ye bağlı örgütün temellerini attı. Suriye'de çıkan iç savaş ile birlikte bu ülkeye gitti ve Nisan 2013'te Nusra Cephesi ve kendi örgütünü Irak ve Şam İslam Devleti adı altında birleştirdiğini ilan etti. 29 Haziran 2014 günü halifeliğini ilan etti.

Nusra Cephesi liderleri birleşmeye karşı çıktı ve el-Kaide lideri Eymen el Zevahiri'ye durumu iletti. 2013 yılında El-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla El-Kaide lideri Eymen el Zevahiri bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladı. Fakat IŞİD emiri Ebu Bekir Bağdadi bu tasfiye kararını reddetiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Raporlara göre Nusra Cephesi'ne bağlı yabancı militanların %80'ini kontrolü altına aldı.

4 Ekim 2011'de ABD Dışişleri Bakanlığı el-Bağdadi'yi küresel terörist ilan etti ve yakalanması ya da öldürülmesi için 10 milyon dolar ödül koydu. Bunun yanında el-Kaide lideri el Zevahiri'nin başına ise 25 milyon dolar ödül kondu. 2013 Şubat’ında, El Kaide, Suriye’deki IŞİD’i tanımadığını ilan etti ve örgütün Suriye’yi terk etmesini istedi. El Kaide Suriye’dekihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtemsilcisinin Nusra Cephesi olduğunu açıkladı. Nusra Cephesi ve IŞİD arasında birçok cephede çatışmalar yaşandı. En sonuncusu ise IŞİD’in Nusra Cephesi’nin kontrolündeki Deyrizor kentinde kontrolü sağlamasıyla son buldu.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2