tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Rupert Murdoch Biyografisi - Rupert Murdoch Kimdir - Rupert Murdoch Hayatı - Rupert M (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/135365-rupert-murdoch-biyografisi-rupert-murdoch-kimdir-rupert-murdoch-hayati-rupert-m.html)

Kartal 23.07.14 10:36

Rupert Murdoch Biyografisi - Rupert Murdoch Kimdir - Rupert Murdoch Hayatı - Rupert M
 
Rupert Murdoch Biyografisi - Rupert Murdoch Kimdir - Rupert Murdoch Hayatı - Rupert Murdoch Yaşamı

Keith Rupert Murdoch (D. 11 Mart 1931); New York City, ABD merkezli News Corporation şirketinin Avustralyalı medya yöneticisi ve hissedarı. Ülkesi Avustralya'da gazeteler, dergiler ve televizyonlarla çalışma hayatına başlayan Murdoch, şirketini İngiliz ve Amerikan medyasına doğru genişletmiş ve dünyanın en önemli ve zengin medya patronlarından biri olmuştur. Dünyanın en zenginleri (2007) listesinde 9 milyar dolarlık servetiyle 73. sırada bulunmaktadır. 2011 yılında sahibi olduğu News of the World'un yol açtğı "telekulak skandalı" yüzünden soruşturma geçiren Murdoch,2012 yılında News International'ın yöneticiliği görevinden istifa etmiştir.


http://upload.wikimedia.org/wikipedi...otographer.jpg

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch'a ait Fox News Channel, politik açıdan muhafazakâr olmasıyla, muhafazakâr politikacıları ve görüşleri savunmasıyla eleştirilir. Haber kanalı 2004 tarihli, yapımı ve yönetimi Robert Greenwald'a ait olan Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism adlı belgeselde de ağırhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgeleştirilere uğrar. Profesör Roy Greenslade'in Guardian Unlimited için yazdığı bir makalede Murdoch'ın medya imparatorluğuna ait 175 gazetenin tamamının, Irak savaşını savunan haberler yaptığına işaret edilir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2