tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Verda Ün Biyografisi - Verda Ün Kimdir - Verda Ün Hayatı - Verda Ün Yaşamı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/137051-verda-un-biyografisi-verda-un-kimdir-verda-un-hayati-verda-un-yasami.html)

Tolga 23.09.14 15:25

Verda Ün Biyografisi - Verda Ün Kimdir - Verda Ün Hayatı - Verda Ün Yaşamı
 
Verda Ün Biyografisi - Verda Ün Kimdir - Verda Ün Hayatı - Verda Ün Yaşamı

Verda Ün (D. 22 Kasım 1919 - Ö. 15 Şubat 2011, Bodrum) , Türk piyanist, eğitimci.

Türkiye nin en tanınmış piyano öğretmenlerindedir. İstanbul Belediye Konservatuarında uzun süre ders vermiş ve pek çok piyanist yetiştirmiştir. Besteci Ekrem Zeki Ün ün eşidir.

22 Kasım 1919'da dünyaya geldi. Babası, Humbaracı Ahmet Paşa ailesinden maliye müfettişi Kazım Ziya Bey, annesi Leipzig Konservatuarı ndan mezun kemancı Melahat Hanım idi. Ailenin üç erkek çocuktan sonra gelen dördüncü çocuğu idi.

Leipzig Konservatuarı piyano bölümünden mezun olan teyzesi onu küçük yaşta piyano öğretimine başlattı 1935 de Ferdi Ştatzer den ders almaya başladı. O sıralarda Ferdi Ştatzer ile konserler veren kemancı Ekrem Zeki Ün ile 18 yaşında iken evlendi. Nevin adlı bir kızı oldu.

İstanbul Devlet Konservatuarında uzun yıllar ders verdi. Öğrenci orkestrası ve Şehir orkestrası ile konserler verdi. Yetiştirdiği öğrenciler arasında Gülsin Onay, Ayşegül Durakoğlu, Pınar Yılancıoğlu, Bedii Aran, Ova Sünder, Mehru Ensari yer alır.

15 Şubat 2011 de beyin kanaması sonucu Milasta hayatını kaybeden sanatçı, Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2