tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Gürkan Topçu Biyografisi - Gürkan Topçu Kimdir - Gürkan Topçu Hayatı - Gürkan Topçu Y (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/137397-gurkan-topcu-biyografisi-gurkan-topcu-kimdir-gurkan-topcu-hayati-gurkan-topcu-y.html)

Kartal 04.10.14 15:45

Gürkan Topçu Biyografisi - Gürkan Topçu Kimdir - Gürkan Topçu Hayatı - Gürkan Topçu Y
 
Gürkan Topçu Biyografisi - Gürkan Topçu Kimdir - Gürkan Topçu Hayatı - Gürkan Topçu Yaşamı

Gürkan Topçu, Denizli de dünyaya geldi. İlköğretim ve liseyi Denizli'de tamamladı. Çocukluğundan bu yana kasaplığa ve mutfağa tutkundu. Henüz küçük yaşta gelecekteki mesleğini seçmişti bile. Liseyi bitirdikten sonra hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul'a gelerek Mutfak Sanatları Akademisi'nde yiyecek içecek işletmeciliği üzerine eğitim aldı. Eğitimini başarıyla tamamladı ve hocalarının yönlendirmesi ile yine aynı okulun aşçılık bölümünü bitirdi ve ardından İtalya'ya gitti ancak 2 hafta içinde geri döndü. Yapmak istediği işin makarna pişirmek olmadığını anlamıştı. Türkiye'ye döndü ve bir et firmasında staja başlayarak profesyonel iş hayatına adım attı. Stajın ardından çeşitli et firmalarında ve restoranlarda kariyerine devam etti.

Eğitimli ve donanımlı bir şef olmayı hedefleyen Gürkan Topçu, Mete Alpayın tavsiyesine uyarak England Meat School'da kasaplık eğitimi aldı. Eğitiminin ardından Chef Rotisseur unvanına layık görüldü ve Türkiye'nin İlk diplomalı kasap unvanını alan etçisi oldu. Ardından, Kraliyet Ailesinin desteklediği City&Guilds aşçılık akademisinde eğitim aldı. Eğitiminin ardındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgrestoran sektöründe çalışmaya devam etti. Son çalıştığı restoranın işletmeciliğini üstlendi. 2012 yılında Show Tvde yayınlanan Şeflerin Düellosu yarışmasına katıldı. Yarışma boyunca tüm hünerlerini sergileyen ve tüm Türkiye'nin sevgilisi olan Gürkan Topçu, jüri oylarıyla yarışmadan birincilikle ayrıldı.

Gürkan topçu 2013 yılı itibariyle yepyeni bir Steakhouse konsepti oluşturmayı kafasına koymuştu. Güçlü ortaklarla masaya oturan Gürkan Topçu, çok kısa bir sürede Gürkan Şef Steakhouse projesini hayat geçirdi. Gürkan Topçu'nun projeleri bununla da bitmiyor. Çok yakında Gürkan Şefin burgerleri yepyeni birhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgburgerci konseptiyle karşımıza çıkacak. Gürkan Topçunun Gelecek planları arasında diplomalı kasap ve şefler yetiştireceği Et Akademisi de yer alıyor.

Kaynak: Gürkan Topçu'nun Resmi Sitesi


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2