tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Uğur Ekşioğlu Biyografisi - Uğur Ekşioğlu Kimdir - Uğur Ekşioğlu Hayatı - Uğur Ekşioğ (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/138093-ugur-eksioglu-biyografisi-ugur-eksioglu-kimdir-ugur-eksioglu-hayati-ugur-eksiog.html)

Kartal 05.12.14 10:40

Uğur Ekşioğlu Biyografisi - Uğur Ekşioğlu Kimdir - Uğur Ekşioğlu Hayatı - Uğur Ekşioğ
 
Uğur Ekşioğlu Biyografisi - Uğur Ekşioğlu Kimdir - Uğur Ekşioğlu Hayatı - Uğur Ekşioğlu Yaşamı

Uğur Ekşioğlu Ordu nun Mesudiye ilçesinde 1936 da polis memuru Zeki Osman Bey in ikinci oğlu olarak dünyaya geldi Uğur Ekşioğlu. Babasının görevi nedeniyle 1946 da geldiği İstanbul da, ilk yıllarda adaptasyon zorluğu çekerken, aile bütçesine katkı için simit satmaktan, ünlü çiçekçi Sabuncakis te çıraklığa kadar birçok işte çalıştı. Beyoğlu Erkek Lisesi nde okulun en başarılı öğrencisi olan Ekşioğlu, Vehbi Koç la da bu sayede tanıştı. Koç, o yıllarda okulların en başarılı öğrencilerini çalışmaları için gruba davet ediyordu. 1958 de bizzat Vehbi Koç un katıldığı mülakattan başarıyla çıkan Ekşioğlu, yurtdışına gitmek istemesine rağmen Koç ta çalışmaya ikna oldu. Beko da satış temsilcisi olarak başladığı grupta, Aygaz ın, Beko nun, Arçelik in bayi sistemlerinin temelini attı. Dil öğrenmek için gittiği Londra da General Electrik te çalışan Ekşioğlu, döndükten sonra Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Koordinatörlüğü yaptı.

1990 da Holding in otomotiv hariç Sanayi Grubu Başkanlığı görevini üstlenen Ekşioğlu, 1996 da 60 yaşını doldurarak emekli olduğunda Koç Holding İcra Komitesi Başkanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgVekilliği yapıyordu. Lise yıllarında tutkuyla bağlandığı futbola da Süleyman Seba ile BJK yönetiminde yer alarak katkı yaptı. Süren Ekşioğlu ile evliliğinden üç çocuğu bulunan Ekşioğlu, emekli olduktan sonra kendi şirketi Timsanı kurmuştu.

Kaynak: Hürriyet


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:37 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2