tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Osman Şengezer Biyografisi - Osman Şengezer Kimdir - Osman Şengezer Hayatı - Osman Ş (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/139419-osman-sengezer-biyografisi-osman-sengezer-kimdir-osman-sengezer-hayati-osman-s.html)

Kartal 04.06.15 22:42

Osman Şengezer Biyografisi - Osman Şengezer Kimdir - Osman Şengezer Hayatı - Osman Ş
 
Osman Şengezer Biyografisi - Osman Şengezer Kimdir - Osman Şengezer Hayatı - Osman Şengezer Yaşamı

1960 yılında, Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde dekor ve kostüm çalışmalarına başladı. Daha sonraları, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulunca, bu kuruma geçti.16 yıl bu kurumda çalıştı.

1976 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne nakloldu. 2007 yılında emekli olana kadar bu kurumda çalıştı. Dekor ve kostüm tasarımlarının yanı sıra "Başdekoratör" lük görevini de uzun yıllar, yürüttü. Bale yöneticiliği, Sanat Teknik Müdürlükleri de yaptı, program dergilerininhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyayınlanmalarında çalıştı. Sayıları 480'ı geçen dekor ve kostümleri, Opera, operet, bale, modern dans, tiyatro, müzikal, sinema filmi, TV filmi tasarımlarını kapsamaktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya Devlet Opera ve Baleleri yanı sıra Ankara ve Van Devlet Tiyatroları, İstanbul ve Eskişehir Şehir Tiyatroları, Ankara Meydan Sahneleri, Ankara Meydan Sahneleri, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Sanat, Dormen, Kenter, Nisa Serezli Tolga Aşkıner, Devekuşu Kabare, Akbank Çocuk Tiyatroları, YediTepe Oyuncuları, Dilek Türker Tiyatro Ayna, TV Kanalları ve daha bir çok özel tiyatrolarla çalıştı.

Yurt içinde 50 yi aşkın ilimize turneler yaptı. Yurtdışında İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Danimarka, Macaristan, Bulgaristan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kıbrıs da dekor ve kostümleri görüldü. 500 ün üzerinde prodüksiyona, imza atmıştır. Çeşitli kentlerde kendi konusuyla ilgili, birçok sergi açtı. Yaptığı resimlerle açtığı resim sergilerinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgde bu sergilere kattı. Dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı. Dekor Kostüm Osman Şengezer 1989 , Yazılar 1993, Bence Dekor Kostüm 1999, Dekor ve Kostümlü Anılar 2008, Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcıları 2010, tarihlerinde yayınlanan 5 kitabı vardır. Çok sayıda ödüller almıştır.

Kaynak: Sanatçının Resmi Sitesi


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:27 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2