tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Orhan Çetin Biyografisi - Orhan Çetin kimdir - Orhan Çetin Hayatı - Orhan Çetin Yaşam (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/140432-orhan-cetin-biyografisi-orhan-cetin-kimdir-orhan-cetin-hayati-orhan-cetin-yasam.html)

Nokia 26.05.16 11:34

Orhan Çetin Biyografisi - Orhan Çetin kimdir - Orhan Çetin Hayatı - Orhan Çetin Yaşam
 
Orhan Çetin Biyografisi - Orhan Çetin kimdir - Orhan Çetin Hayatı - Orhan Çetin Yaşamı

Orhan Çetin, (D. 13 Kasım 1956 Trabzon) Türk yönetmen, fotoğrafçı, radyo programcısı.

Babasının memuriyeti dolayısıyla Trabzon'da doğdu. Sülalenin Ankara'ya toplanması sebebiyle 1964 yılında Ankara'ya geldi. İlk gençlik yıllarında Ankara Altındağ Tiyatrosu'nda figuran olarak çalıştı. Ailenin tiyatro ve fotoğrafçılıkla uğraşması nedeniyle, fotoğraf çalışmalarından etkilenerek fotoğrafçılığa yöneldi. 1980'li yıllarda Ses ve Hayat Dergilerinde, dönemin ses ve sinema sanatçılarının orta sayfa fotoğraflarını çekti. Bir dönem Ferdi Tayfur'la birlikte fotoğraf stüdyosu işlettiler. 1980'li yılların ikinci yarısında magazin, kültürel dergi ve haftalık gazete çıkarttı.

1982 yılında evlendi. Firuze isimli bir kız çocuğu babası oldu. İsminden de anlaşılacağı gibi o dönemde popüler olan Sezen Aksu'nun "Firuze" isimli parçasından esinlenmedir. 1990'lı yıllarda Radyo Mega'da Nazan Öncel'in hazırladığı ve prodüktörlüğünü üstlendiği "Gecenin Serserisi" isimli programı yaparak büyük ilgi toplamıştır. Özel Radyo döneminin miladı sayılan "Gecenin Serserisi" her yaş ve kesimden dinleyicisi olmuştur. Çetin bu programla radyo günlerine de bir anlamda imza atmıştır. 1995 yılında Sistem Yayınları tarafından Gecenin Serserisi "Sevgi Maratonu" isimli programında yaptığı konuşmalardan derlenmiş bir kitabı yayımlanmıştır. Kahraman Tazeoğlu'nu Radyo programınahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçıkartarak, radyoculuğa girmesine ayrıca vesile olmuştur.

Bilahare ses sanatçılarının kliplerini çekmeye başladı. Ferdi Tayfur, Cem Karaca, Pınar Eliçe, Asya, Fedon, Ümit Besen, Serdar Ortaç vb. ile Plato Film'de part time çalışmalarda bulundu. Geçirmiş olduğu felç nedeniyle Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi Bakım Evi'nde yaşamaktadır. Herhangi bir geliri olmadığı için düşkün sanatçı vasfına haiz olması sebebiyle İstanbul Darülaceze Kayışdağı tesislerinde bakımı yapılmakta ve yaşamını idame ettirmektedir. Sinan Çetin'in yeğenidir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2