tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Sermet Erkin Biyografisi,Sermet Erkin Hayatı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/32083-sermet-erkin-biyografisisermet-erkin-hayati.html)

Sude 11.06.09 14:44

Sermet Erkin Biyografisi,Sermet Erkin Hayatı
 
Sermet Erkin Biyografisi,Sermet Erkin Hayatı

Sermet Erkin (D. 1957 - Karamürsel) Sihirbaz, illüzyonist, tiyatro oyuncusu.

Sermet Erkin bir afişindeİstanbul Üniversitesi Felsefe Tarihi bölümü mezunu olan Erkin, ilkokul zamanından itibaren ilgi duyduğu İllüzyonist Zati Sungur’un öğrencisi oldu. 1977′ye kadar İstanbul Şehir Tiyatrolarında çeşitli oyunlarda rol aldı. Bir dönem kendi adına topluluk kurarak tiyatro yaptı. 1974′ten itibaren profesyonel olarak illüzyonistliğe başladı. Anadolu’nun 200′den fazla il ve ilçesinde turneler yapıp, yurtdışında ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çekoslavakya (1983), Çuvaşistan, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Nahcivan, Özbekistan, Rusya Federasyonu ve Tataristan’ da gösteriler sergiledi.

Çeşitli okul dergileri, kitapları, gazete ve dergilerde çocuk sayfaları, Gelişim Larousse Ansiklopedisi gibi yayınlarda çalışmalar yaptı. 18 yıldan fazla bir süre İstanbul Kervansaray Gazinosu’nda çalışan sanatçı, çeşitli konferans, söyleşi ve organizasyonlarla içiçe yaşadı.

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2