tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Ferzende Kaya Biyografisi,Ferzende Kaya Hayatı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/32229-ferzende-kaya-biyografisiferzende-kaya-hayati.html)

Sude 12.06.09 15:26

Ferzende Kaya Biyografisi,Ferzende Kaya Hayatı
 
Ferzende Kaya Biyografisi,Ferzende Kaya Hayatı

Ferzende Kaya, Van/Başkale doğumlu. Gazeteciliğe lise yıllarında başladı. Uzun süre OHAL Bölgesi’nde görev yaptı. Aralarında, AA, Politika, Selam, Nokta, Radikal, Yeni Gündem ve Turkish Daily News’in de bulunduğu çok sayıda kurumda çalıştı, yazdı. Kürt sorunu, insan hakları ve Orta Doğu üzerine çok sayıda araştırması yayınlandı. Medya eleştirmenliği ve müzik yazarlığı da yapan Kaya, halen USA Newport University’de İletişim Psikolojisi üzerine yüksek öğrenimini sürdürüyor. Gazeteciliğin yanı sıra biyografi kitaplarıyla tanınıyor.

Ayrıca, Türkiye’deki dergiciliğin önemli isimlerinden. Bakış açısı, kadrosu ve içeriğiyle edebiyat ve kültür-sanat dergiciliğinde yeni bir çığır açan Öküz dergisinin ekibinde yer aldı. Yeni Harman ve Hayvan dergisinin kurucuları arasındaydı. Ocak 2005′te 120 kişilik dev bir kadroyu toplayarak Esmer dergisini kurdu ve 33 sayı Genel Yayın Yönetmenliği ile İmtiyaz Sahipliği’ni yürüttü. Ekim 2007′de 150′ye yakın isimle beraber Esmer’den ayrılarak MULTİKULTİ adında, çokkültürcü bir dergi kurdu. Derginin ilk sayısı Ocak 2008′de yayınlandı.

Kaya, dergiciliğin yanı sıra, Ressam Ahmet Güneştekin tarafından TRT 2 için hazırlanan Güneşin İzinde adlı belgeselin yayın koordinatörlüğünü ve metin yazarlığını yapıyor.

Kitapları
Başım Belada - Ahmet Kaya Biyografisi (Gam Yayınları)Istanbul 2004
Seri Min Ketiye Belayı - Biyografiya Ahmet Kaya (Gam Yayınları) Istanbul 2004
Mezopotamya Sürgünü - A. Melik Fırat Biyografisi (Alfa Yayınları) Istanbul 2005
Uzun Roman - Mehmed Uzun Biyografisi (Alfa Yayınları)Istanbul 2007


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2