tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Beşir Fuat Biyografisi,Beşir Fuat Hayatı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/32951-besir-fuat-biyografisibesir-fuat-hayati.html)

Sude 18.06.09 14:55

Beşir Fuat Biyografisi,Beşir Fuat Hayatı
 
Beşir Fuat Biyografisi,Beşir Fuat Hayatı

Beşir Fuat (1852-1887), Türk asker ve yazardır.

Fatih Rüştiyesi, Halep Cizvit Mektebi, İstanbul Askeri İdadisi, Mektebi Harbiye’yi bitirerek Sultan Abdülaziz’in yaveri oldu. 76 ve 78 savaşlarına katıldı. 1884′de askerliği bıraktı, düşünce hayatına başladı.

Ceridei Havadis’in başyazılarını yazdı, Tercümanı Hakikat ve Saadet’de yazdı. Haver ve Güneş dergilerini çıkardı. Pozitivizm ve materyalizmi tanıttı, Batı yazarlarını çevirdi. İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyordu.

Düşünce hayatına geçtikten sonra bilime ve sanata ilgi duymuştur ve ölen bir insanın duygularını anlamak için bileklerini keserek intihar etmiştir ve ölümünden önce bileklerini kestiği sırada ölüme giderken hissettiklerini içeren bir mektup yazmıştır,mektupta bir insanın ölüme yaklaşırken hissettiklerini yazmıştır ancak bu mektup o öldükten sonra tuhaf bir şekilde kaybolmuştur,ölüm anında yazdığı mektubu bir tek yakınlarının görebildiği bilinmektedir...

Kitapları
Victor Hugo
Miftahı Fransevi
Beşer
Voltaire
İntikad
Miftahı usuli Talim
Mektubat


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2