tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Kurtuluş Kayalı Biyografisi,Kurtuluş Kayalı Hayatı,Kurtuluş Kayalı Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/33508-kurtulus-kayali-biyografisikurtulus-kayali-hayatikurtulus-kayali-kimdir.html)

İpek 24.06.09 11:56

Kurtuluş Kayalı Biyografisi,Kurtuluş Kayalı Hayatı,Kurtuluş Kayalı Kimdir?
 
Kurtuluş Kayalı Biyografisi,Kurtuluş Kayalı Hayatı,Kurtuluş Kayalı Kimdir?

Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Ankara Üniversitesi Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi. Kayalı, öğretmen anne-babanın bir çocuğu 1949’da Kırşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Tarih ve siyaset konularında çalışmalarını sürdürdü. 27 Mayıs - 12 Mart arasında ordu ve siyaset ilişkileri üzerine bir doktora tezi hazırladı. 12 Eylül döneminde üniversiteden uzaklaştırıldı. Akademik hayatı inkıtaya uğradı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi. oldu. Aynı zamanda ODTÜ ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde de lisans ve doktora dersleri verdi. Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Türk Sosyologları, Cumhuriyet Dönemi Tarih Anlayışları, Kltrel İletişim gibi derslerle, Türk Sosyolojisi ve Türk Sineması konusundaki birikimini öğrencileriyle paylaşmaya devam ediyor.

DTCF’de Ana bilim dalı Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’dir. Ancak sinema, edebiyat, mizah, Türk düşünce dünyası gibi kültürel ilgi alanlarının yanı sıra, sosyoloji ile de ilgilenmektedir.

Metin Erksan, Kemal Tahir, İdris Küçükömer, Behice Boran, Hilmi Ziya Ülken gibi Türk kültür ve akademi dünyasının farklı isimleri üzerine çalışmaları vardır.

Yayımlanmış Kitapları:
Türk Düşünce Dünyasında Yol İzleri (İletişim yayınları; 1994, 2001, 2003) Ordu ve Siyaset 27 Mayıs - 12 Mart (İletişim yayınları; 1994, 2000) Yönetmenler Çerçevesinde Türk Sineması (Deniz Yayınevi; 1994) Keşke Herkes Papağan Olsa: Mizah Üzerine Yazılar 1 (1994) Sinema Bir Kültürdür (1998) Türk Düşünce Dünyasının Bunalımı (İletişim Yayınları; 2000) Türk Düşünce Dünyasından Portreler (İletişim Yayınları; 2002) Metin Erksan Sinemasını Okumayı Denemek (Dost Kitabevi; 2004) Düşüncenin Coğrafyası 1: Toplumdan Soyutlanmış Düşünce ve Direnç Potansiyeli (Deniz Yayınevi; 2005)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:36 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2