tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Biyografisi,Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Hayatı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/33957-huseyin-bin-ali-bin-ebu-talib-biyografisihuseyin-bin-ali-bin-ebu-talib-hayati.html)

İpek 28.06.09 16:44

Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Biyografisi,Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Hayatı
 
Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Biyografisi,Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib Hayatı

Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib, (D. 626 – Ö. 680), İslam peygamberi Muhammed’in torunu, dördüncü halife ve birinci imam Ali ile Muhammed’in kızı Fatıma’nın oğlu. Şia’ya göre Oniki İmam’ın üçüncüsü olan Hüseyin bin Ali, İslam Devleti’nin bir Emevi Krallığı’na dönüşmemesi için mücadele vermiş ve Emeviler tarafından öldürülmüştür.

Babası Ali ve kardeşi Hasan’ın hilafet haklarını gasbeden I. Muaviye’nin, hilafeti, Hasan ile yaptıkları anlaşmaya rağmen, oğlu I. Yezid’e devretmesine karşı çıktı. I. Yezid’in, halifeye yakışmayan bir yaşam sürdüğünü ve İslam Devleti’ni kendi çıkarları için evireceğini, Muhammed’in getirdiği dinin sadece kendisine yarayan kısımlarını koruyup gerisini hasır altı edeceği düşüncesiyle, I. Yezid’e biat etmedi. Kerbela Savaşı’nda (M. 680 – H. 61) Muharrem ayının onuncu günü öldürüldü.

"10 Muharrem" gününü, sevenleri, dünyanın çeşitli yörelerinde yüzlerce yıldır ‘Aşure Günü’ olarak anmakta, yas tutmakta ve çeşitli temsillerle onun acısını taze tutmaktadırlar. Hüseyin ve onun öldürülüşü, erken dönem İslam tarihinin en acı ve çetrefilli olayı olarak Müslüman toplumların hafızasında yer etmiştir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2