tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Özkan Gülkaynak Biyografisi - Özkan Gülkaynak Hakkında (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/66945-ozkan-gulkaynak-biyografisi-ozkan-gulkaynak-hakkinda.html)

ASYA 25.01.11 04:44

Özkan Gülkaynak Biyografisi - Özkan Gülkaynak Hakkında
 
Özkan Gülkaynak Biyografisi - Özkan Gülkaynak Hakkında



Özkan Gülkaynak (d. 4 Şubat 1965), 2006-2009 yılları arasında "Kayıtsız III" adlı teknesi ile dünyayı dolaşan Türk denizcidir.

1965 yılında İzmir'de doğan Özkan Gülkaynak, küçük yaşlarda denizciliğe başladı, solo yatçılık konusunda kendisini geliştirdi. İktisat öğrenimi gördü ve 9 yıl uluslararası nakliyat alanında çalıştı.

Türk Bayraklı Kayıtsız III adlı teknesi ile tek başına (solo) dünya turuna çıkan Özkan Gülkaynak, amatör olarak, yelken ve denizcilik dergilerinde yazılar yazmakta, yelkenli tekne tasarımı ve inşaası ile uğraşmakta, navigasyon ve açık deniz yelken seyri ile ilgilenmektedir.

Kayıtsız III

Kayıtsız III teknesi, Batı Karadeniz'de bir tersanede Bristol Channel Pilot Cutter tipinin Amerikalı tasarımcı Y. Marie Tanton ile Gülkaynak'ın kısa bir omurga ve V biçimli bir karina uyarlamasına göre yapılmıştır. Boyu 7.95 metre, eni 2.93 m olan ahşap teknede elektronik aygıt bulunmamaktadır. Bu boyu ile "dünyayı dolaşan Türk Bayraklı en küçük tekne" unvanını Uzaklar teknesinden devralmaktadır. Gülkaynak, "İnsanlar sorumsuz olmadan bizleri üzen ve yıpratan yapay dünya meselelerine ne kadar “kayıtsız” kalabilirse o kadar güçlü sağlıklı ve mutlu olacaklardır" özdeyişine inancı nedeniyle teknesine "Kayıtsız" adını koyduğunu açıklamıştır.

Özkan Gülkaynak, 1 Temmuz2006'da İzmir'den başladığı seyahatini "Kıyılar bozulmasın, denizler temiz kalsın" sloganıyla sürdürdü. Seyahatinde hiçbir elektronik seyir aygıtı kullanmayan denizci, Atlantik Okyanusu dışındaki tüm etaplarda yalnız seyahat etti.

30 Mayıs 2009 tarihinde Antalya Çelebi Marinadan Türkiye'ye giriş yapan denizci, dünya seyahatini 1 Temmuz günü İzmir Pasaport Limanı'nda sonlandırdı. Koyu bir Karşıyakaspor taraftarı olan Gülkaynak'a 1 Temmuz Kabotaj Bayramında Karşıyaka Spor Kulübü Yelken tesisleri önünde de Karşıyakalı sporcu taraftarlar tarafından bir karşılama töreni düzenlendi


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2