tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Yıldırım Mayruk Biyografisi - Yıldırım Mayruk Hayatı - Yıldırım Mayruk Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/67705-yildirim-mayruk-biyografisi-yildirim-mayruk-hayati-yildirim-mayruk-kimdir.html)

Başak 27.02.11 06:11

Yıldırım Mayruk Biyografisi - Yıldırım Mayruk Hayatı - Yıldırım Mayruk Kimdir?
 
Yıldırım Mayruk Biyografisi - Yıldırım Mayruk Hayatı - Yıldırım Mayruk Kimdir?




Bursa'da doğdu. Babası askerdi. Modaya gönül vermesi terzi olan ablasından etkilenmesiyle oldu. Şapka yaparak başladığı moda hayatına 1950'li yılların sonunda Beyoğlu'ndaki bir çatı katında atölye kurarak devam etti.

Kısa sürede atölyesini de ününü de büyüttü. Şişli ve Teşvikiye’de Atölyeler açtı. Taxim Moda Laboratuvarı’nda çok başarılı çalışmalar yaptı.
Meslekte 40 yılını geride bırakan Yıldırım Mayruk koleksiyonlarını Londra, Abudabi, Tel-Aviv, Alhain, Haifa gibi uluslararası merkezlerde ve İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Diyarbakır gibi yurtiçinde sergiledi ve gelirlerini başta eğitim olmak üzere hayır kurumlarına bağışladı.

Mayruk, Türkiye’nin en iyi gelinlik modacısı olarak da tanınıyor. Yıldırım Mayruk 20 yılı aşkın bir zaman beraber çalıştığı Barbaros Şansal ile başarısını ikiye katladı. Şansal ve Mayruk için “Modanın Müthiş İkilisi” yakıştırmaları yapıldı.

Mayruk’un şov yaptığı defilelerden bazıları : Maxi Couture' 05-06-07-08-09 Umutlara Yelken Açış, 40 yıl 40 kadın, 2023`e Hikayeler, Fenerbahçe Kreasyonu, İğnenin ardında, Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet Kadını, Moda Mania.

masalımsı 05.03.11 05:37

--->: Yıldırım Mayruk Biyografisi - Yıldırım Mayruk Hayatı - Yıldırım Mayruk Kimdir?
 
Tşkrler...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:33 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2