tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Turgay Ciner Biyografisi - Turgay Ciner Hayatı - Turgay Ciner Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/68265-turgay-ciner-biyografisi-turgay-ciner-hayati-turgay-ciner-kimdir.html)

Başak 11.03.11 00:16

Turgay Ciner Biyografisi - Turgay Ciner Hayatı - Turgay Ciner Kimdir?
 
Turgay Ciner Biyografisi - Turgay Ciner Hayatı - Turgay Ciner Kimdir?

http://img52.imageshack.us/img52/1752/turgayciner.jpg
Turgay Ciner, (d. 1956, Hopa) Gürcü Asıllı Türk işadamı.
Lise öğrenciliğinde çay ocaklarında çıraklık yapmış olan Ciner, ticari yaşama üniversite yıllarında atılarak oto yedek parçacılığına başlamıştır.
28 yaşında İstanbul Talimhanede bulunan dükkânında kardeşi Tuncer Ciner ile Almanya'dan Mercedes otomobil ithal etmeye başlaması ilk önemli ticari girişimidir.
1988 yılında 32 yaşına geldiğinde Anadolu Endüstri Holding'in ortaklarından Osman Yazıcı ile birlikte ortak iş yapmaya başlamış olup, Anadolu Endüstri'nin Irak'taki taahhütlük işlerini devralarak 1990 yılına kadar Irak'ta anahtar teslim işler yapmıştır. Körfez krizi ile birlikte Rus pazarına yönelen Ciner, bölgede tekstil yatırımlarına başlamıştır. Türkiye'de ise Ceytaş, Mensucat Santral ve Penyelüks'ü satın almıştır.
1995 yılında özelleştirilen Havaş'ın (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.) yüzde 60'ını 1998'de ise tamamını satın almıştır. 1997 yılında ise, İsviçre Havayolları (Swissair) ile işletme ortaklığına gitmiştir.
Medya sektörüne girmesi ise Sabah Grubu'na 1998 yılında ortak olması ile başlamıştır. Ciner Grubu, daha sonra Kanaltürk'ü alma girişimi sonuç vermeyince Kanal 1 ve Habertürk kanallarını satın almıştır.
Evli ve bir çocuk babasıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2