tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Vuslat Doğan Sabancı Biyografisi - Vuslat Doğan Sabancı Hayatı - Vuslat Doğan Sabancı (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/68273-vuslat-dogan-sabanci-biyografisi-vuslat-dogan-sabanci-hayati-vuslat-dogan-sabanci.html)

Başak 11.03.11 00:43

Vuslat Doğan Sabancı Biyografisi - Vuslat Doğan Sabancı Hayatı - Vuslat Doğan Sabancı
 
Vuslat Doğan Sabancı Biyografisi - Vuslat Doğan Sabancı Hayatı - Vuslat Doğan Sabancı Kimdir?

Vuslat Doğan Sabancı, (d. 1971) Aydın Doğan'ın kızı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi.
Beyoğlu Anadolu Lisesi ve ardından Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitimine ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde devam ederek Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yapmıştır.
İlk olarak 1995 senesinde The New York Times gazetesinin yazıişleri müdürlüğü bölümünde çalıştı. 1996 yılında Doğan Holding'e ait Hürriyet gazetesinde reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 1999 senesinde gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na yükseldi. 2004 ylında ise Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'nin icra kurulu başkanı oldu. Hürriyet'in digital stratejilerinin oluşturulması konusunda aktif rol oynayıp, Hürriyet çatısı altında yayıncılıktan çeşitli e-iş alanlarına kadar birçok internet projesinin hayata geçirilmesini sağlamış Hürriyet grubunun gelecekteki digital omurgasının temellerini atmıştır. 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.
Üniversite yıllarından tanıdığı Ali Sabancı ile evlendi. Ali Sabancı, Sabancı Ailesine mensup Şevket Sabancı'nın oğlu ve Pegasus Havayolları'nın yönetim kurulu başkanı. Kendisi aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyesidir. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları var.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:05 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2