tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/69315-erdem-yener-biyografisi-erdem-yener-hayati-erdem-yener-kimdir.html)

Başak 08.04.11 18:00

Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?
 
Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?

http://img11.imageshack.us/img11/306...demyener11.jpg
İskenderun'da doğdu. Yedi aylık iken yürümeye, on iki aylık iken konuşmaya başlayan ve okuma-yazmayı dört yaşında öğrenen Erdem Yener, ailesinin akademik anlamdaki beklentilerini oldukça yükseltti. İlk okul yıllarında ders çalışmaya ihtiyaç duymadığı için böyle bir alışkanlığı olmayan müzisyen, enerjisini ilerleyen yıllarda derslerden çok sanata yöneltince her ne kadar hayal kırıklığı yaratmış olsa da kendi yolunu çizmeye başladı.
Müziğin yanısıra; karikatür, oyunculuk, radyo programcılığı ve dansla ilgilenen müzisyen, ergenlik çağından itibaren tüm bu alanlarda da var olmaya çalıştı.
On üç yaşında şarkı yazmaya başlayan Erdem Yener, on sekiz yaşında gitar çalmaya başladı ve Ankara'da +4 adlı ilk ve tek grubunu kurdu. Beş sene boyunca Ankara merkez olmak üzere, birçok şehirde bar programı ve konserler vererek, gerek cover şarkılar, gerek kendi şarkıları ile birçok seyirciye ulaştı.
Erdem Yener, 2003'te İstanbul'a yerleşti ve Kedi Müzik'te bir süre mutfağı topladıktan sonra müzik yapmaya başladı. Bu çatı altında birçok film müziği, albüm ve jingle projelerinde; söz yazarı, besteci, aranjör, solist ve icracı sifatı ile görev aldı.
Erdem Yener, müzigin yanısıra bir film prodüksiyon şirketinde cast direktörü ve oyuncu koçu sıfatı ile çalışmakta ve geçmiş yılların birikimini topladığı Kirli adlı albümünü müzikseverlerle paylaşmak üzere hazırlıklarına devam etmektedir.

ASYA 13.07.14 23:28

--->: Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?
 
Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?


Erdem Yener (d. 8 Mayıs 1981, Hatay), Türk alternatif rock şarkıcısı ve oyuncudur.


http://img440.imageshack.us/img440/3...rdemyener2.jpg
Müziğin yanı sıra; karikatür, oyunculuk, radyo programcılığı ve dansçılık ile ilgilenen müzisyen, küçük yaşlardan itibaren tüm bu alanlarda da var olmaya çalıştı. 13 yaşında şarkı yazmaya başlayan Yener, 18 yaşında gitar çalmaya başladı ve Ankara'da +4 isimli ilk ve tek grubunu kurdu. 5 yıl boyunca başta Ankara olmak üzere, birçok şehirde bar programı ve konserler vererek, gerek cover şarkılar, gerek kendi şarkılarıyla dinleyici ile buluştu.

2003 yılında İstanbul'a yerleşti ve Kedi Müzik'te müzik yapmaya başladı. Bu çatı altında birçok film müziği, albüm ve jingle projelerinde; söz yazarı, besteci, aranjör, solist ve icracı sıfatıyla görev aldı.

İlk albümü Kirli'yi 22 Ekim 2008[2]'de çıkartan şarkıcı, albümden ilk klibini Belki isimli parçaya çekmiştir. Bu video klip farklı görselliği ile ön plana çıkmayı başarmış ve şarkı Power Türk'te 27 numaraya kadar yükselmiştir. Billboard Türkçe Rock Top 20 Listesi'nde de 8 numaraya kadar yükselmiştir. Mtv Türkiye ve Dream Tv isimli müzik kanallarında ise 5 hafta üstüste 1 numara olmuştur.

İkinci video klip ise Hayvan'a gelmiş ve bu klipte de İkinci Dünya Savaşı görüntüleriyle beraber sanatçının performansını içeren bir video klip çekilmiştir. Şarkı, Billboard Türkçe Rock Top 20 Listesi'nde 15 numaraya kadar yükselmiştir. Albümün 3. videosu ise Geç'e çekilmiştir.

Daha önce cast direktörü ve oyuncu koçu olarak kamera arkasında görev almış olan Erdem Yener, 2010 yılından bu yana GSM operatörü Avea'nın marka yüzü olarak medyada yer almaktadır. Ayrıca TRT 1'de Başrolde Aşk, FOX'ta Şen Yuva dizilerinde ve Star TV'de İnsanlar Alemi adlı Tiyatro komedi programında oynamış'tır.

2012 yılında ses tellerindeki kist nedeni ile geçirdiği 2 ameliyat'tan sonra, Ocak 2013'te Rüyalar Kızı adlı teklisi'ni video klip olarak yayımlamıştır.


Diskografi
Albümleri


Kirli (2008)
Rüyalar Kızı (single) (2013)

Video klipleri

"Belki"
"Hayvan"
"Geç"
"Rüyalar Kızı"

Tarot 26.02.17 16:28

Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?
 
Erdem Yener Biyografisi - Erdem Yener Hayatı - Erdem Yener Kimdir?

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2