tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Michael Moritz Biyografisi - Michael Moritz Kimdir - Michael Moritz Hayatı - Michael (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/85286-michael-moritz-biyografisi-michael-moritz-kimdir-michael-moritz-hayati-michael.html)

İpek 26.10.11 18:03

Michael Moritz Biyografisi - Michael Moritz Kimdir - Michael Moritz Hayatı - Michael
 
Michael Moritz Biyografisi - Michael Moritz Kimdir - Michael Moritz Hayatı - Michael Moritz Yaşamı

Michael Moritz, 1954 Cardiff (Galler) doğumlu Menlo Park, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde yerleşik Sequoia Capital isimli risk sermayesi şirkentinde görevli risk sermayedarı ve Google şirketinin eski yönetim kurulu üyesi.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...l_Moritz_1.jpg

Michael Moritz

Cardiff'deki Howardian High School'un ardından Tarih konusunda master derecesi alacağı Christ Church, Oxford'a girdi. 1978 yılında Wharton School of the University of Pennsylvania'dan İş yönetimi konusunda Mastır derecesi aldı.

1984 yılında Time dergisi için raportör olarak çalıştığı sırada kaleme aldığı Küçük Krallık: Apple Bilgisayarın Özel Hikayesi adlı kitabın ardından 1986 yılında Sequoia şirketinehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggirdi ve teknoloji bültenleri ve konferans şirketi olan Technologic Partners'i kurdu.

Yatırım yaptığı internet şirketleri arasında, Google, Yahoo!, PayPal, eBay, Apple, Cisco, Webvan, YouTube ve eToys bulunur. Google, John Doerr ile birlikte rakip risk sermayesi şirketi Kleiner, Perkins, Caufield & Byers ile ortak oldukları ender durumlardan birisidir. ve bunun sonucunda şirketin 2004 yılındaki piyasa değeri onu Gallerin en zengin işadamı yapmıştır. Google'dakihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyatırımlarının başarısı, 2006 ve 2007 yıllarında teknoloji endüstrisinde iş yapan en iyilerin bulunduğu Forbes dergisince yayınlanan "Midas Listesi" ne ve "TIME 100" listesine girmesinin yolunu açtı. The Sunday Times gazetesi tarafından yapılan listeye, 558 milyon Sterlinlik (yaklaşık 1.1 Milyar Amerikan Doları) servetiyle girdi.

Michael Moritz, San Fransisko körfez bölgesinde eşi ve iki çocuğu ile yaşamaktadır.

Nokia 26.01.18 17:58

Michael Moritz Biyografisi - Michael Moritz Kimdir - Michael Moritz Hayatı - Michael
 
Michael Moritz Biyografisi - Michael Moritz Kimdir - Michael Moritz Hayatı - Michael Moritz Yaşamı

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:36 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2