tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dini Bilgiler (http://www.tualimforum.com/dini-bilgiler/)
-   -   Cem-i Takdim Namazı Nasıl Kılınır (http://www.tualimforum.com/dini-bilgiler/133932-cem-i-takdim-namazi-nasil-kilinir.html)

ASYA 10.04.14 23:33

Cem-i Takdim Namazı Nasıl Kılınır
 
Cem-i Takdim Namazı Nasıl Kılınır

Arefe günü Arafat’ta öğlen ile ikindi namazlarını öğle zamanında birleştirerek kılmak sünnettir.

Öğlen namazı zamanına kadar ibadetle geçirmek bu mübarek mekanın ve zamanın feyzinden faydalanmak için öğlen namazı için hazırlık yapar.

Cem-i takdim namazı nasıl kılınır

Öğle ezanı okunduktan sonra öğle ve ikindi namazları birleştirilerek birlikte kılınır. Buna "Cem-i takdim" denir. Öğle ve ikindi namazı birleştirilerek şu şekilde kılınır:

Ezan okunduktan sonra, önce öğlenin ilk sünneti kılınır. Sonra kamet getirilerek öğlenin farzı eda edilir. Selam verildikten sonra teşrik tekbiri getirilir. Arkasından tekrar kamet getirilerek ikindinin farzı kılınır. Selamdan sonra teşrik tekbiri getirilir. Bu sebeple öğle ve ikindi namazı bir ezan ve iki kametle yapılmış olur.Bu iki farz namazı arasında başka namaz kılmak mekruhtur. Bu nedenle öğlenin son sünnetiyle ikindinin sünneti kılınmaz.



Namazdan sonra Vakfe yapılır.

İmamı azam Ebu Hanife’ye göre öğle ve ikindi namazlarını öğle vaktinde bir arada kılınabilmesi için yani Cem-i takdim için şu iki şartın bulunması gerekir.

a-) Arefe günü hac için ihramlı olarak Arafat’ta bulunmak
b-) Mescid-i Nemire de imam ile kılmak
Öğle ve ikindi namazları cem-i takdim ile kılınırken seferi olanlar öğleyi de ikindiyi de ikişer rek’at olarak kılarlar.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2