tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diyet Yemekleri (http://www.tualimforum.com/diyet-yemekleri/)
-   -   Diyet Lazanya Tarifi - Diyet Lazanya Nasıl Yapılır - Diyet Yemek Tarifleri (http://www.tualimforum.com/diyet-yemekleri/127770-diyet-lazanya-tarifi-diyet-lazanya-nasil-yapilir-diyet-yemek-tarifleri.html)

Başak 30.04.13 19:41

Diyet Lazanya Tarifi - Diyet Lazanya Nasıl Yapılır - Diyet Yemek Tarifleri
 
Diyet Lazanya Tarifi
Diyet Lazanya Nasıl Yapılır
Diyet Yemek Tarifleri
http://img842.imageshack.us/img842/8...yetlazanya.jpg
Resimli Diyet Lazanya Tarifi

Malzemeler
* 350 gr. yağsız kıyma
*2 soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet tablet et suyu
*1,5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı salça
*4 domates
*3 yemek kaşığı mısır unu
*1 paket lazanya
*2 su bardağı süt
*100 gr. kaşar peyniri
*Maydanoz, Karabiber, Tuz

Diyet Lazanya nasıl yapılır:

Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları iyice dövün. Kıymayı bir tencerede koyulaşana kadar kavurun. Eğer yağı fazlaysa süzün veya havlu kağıtla fazlasını alın. Soğan ve sarmısakları ekleyerek 3-4 dakika pişirin. Diğer yandan et suyu tableti ve suyu karıştırın. Kıymaya kekik, domates salçası, domatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın.

Daha sonra 1 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün. 2-3 dakika daha pişirin.Fırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin. Kıymalı sosun bir kısmını dökün. Tekrar bir sıra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün. En üstü son lazanyayı koyun.

Kalan iki çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk sütle karıştırın. Pürüzsüzleşene kadar ezin. Kalan sütü küçük bir tencereye alın. Isıttıktan sonra mısır unlu karışıma katın ve sürekli karıştırın. Sütü tekrar tencereye alın. Kaynamaya başlayana dek devamlı karıştırın.

2 dakika pişirin. İçine rendelenmiş peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırın. Tekrar karıştırıp ocaktan indirin. Sosu lazanyanın üstüne döküp orta derece ısıda 25-30 dakika pişirin. Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2