Sağlıklı Zayıflamanın Yolları Sağlıklı Zayıflamanın Yolları MAKARNANIN YARARLARIMagnezyum kasların gevşemesi ve bağışıklık sistemi için gerekli oluyor. Tam buğdaydan yapılmış makarna, ekmek magnezyum alımını vücudu dengede tutuyor. HAFTADA 2 KEZ BALIK Balık zengin bir Omega- 3 kaynağıdır. Haftada iki defa balık tüketmek, kızartma yerine ızgarasını yapmak daha sağlıklı. Sütten vazgeçmeyin Çinko büyüme, gelişme, doku onarımında ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir mineral. Çinko süt ve et ürünleri, hayvansal gıdalar ve bitkisel gıdalarda bulunuyor. Meyve suyunu BARDAKTA BEKLETMEYiN Avitamini yumurtanın sarısı, ciğer, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Turunçgiller, mandalina, portakal, greyfurt gibi, yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içeriyor. C vitamini tüketirken meyve suyunu sıkıp, bir saat sürahide bekletirseniz faydası kalmıyor. Aynı şekilde sebze yemeği yaparken sebzeleri birçok parçaya bölüp, ağzı açık pişirmek, saatlerce yıkamak vitamin kaybına neden oluyor. KALP iÇiN E VİTAMiNi Evitamini kurubaklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunuyor. E vitamini kalbi koruyor, antioksidan etkisiyle gıdaların bıraktığı serbest radikaller dediğimiz zararlı bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Selenyum deniz ürünlerinde ve hayvansal gıdalardan alınabilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:33 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2