Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı Etli Patates Dolması http://img132.imageshack.us/img132/821/gg16.jpg Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kg patates 250 gr kıyma İnce kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı pirinç 2 adet ince kıyılmış soğan 1 çorba kaşığı salça Yeterli tuz, karabiber İsteğe göre 1 adet domates Rendelenmiş kaşar Patatesleri soymadan içlerini oyacakla biraz çıkarıyoruz. (Gerekirse düz durmalarını sağlamak için alt kısımlarından biraz kesebilirisiniz). Bir kapta dolma içini hazırlıyoruz. Kıymanın içine kıydığımız soğanı, maydanozu, pirinci, tuzu, biberi katarak iyice karıştırıyoruz. İçerisine yumuşatmak için az miktarda su ilave ediyoruz. Patatesleri, tereyağında hafif kızartıp, tepsiye alıyoruz. Kalan yağ içinde salça ve patateslerin üzerine çıkacak kadar suyu koyup kaynatıyoruz. Tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Patateslerin pişmesine yakın, üzerilerine soğan, domates halkaları ve kaşar rendesini koyarak fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyetle yenmesi dileğiyle. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:24 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2