tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dolmalar Ve Sarmalar (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/)
-   -   Fırında Etli Kabak Dolması (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/42143-firinda-etli-kabak-dolmasi.html)

AnGeL 01.01.10 06:02

Fırında Etli Kabak Dolması
 
Fırında Etli Kabak Dolması




http://www.yemex.com/upload/450x450/...beslenme-1.jpg
içindekiler


  • 6 adet top kabak
  • 125 gr orta yağlı kıyma
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
  • 3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet küçük boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salçası
  • 1 kahve fincanı pirinç (yıkanmış ve süzdürülmüş)
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz, karabiber
hazırlanışı


  • Kabakları iyice yıkayın ve küllahlarını kalınca kesin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız küllah bölümünün içini oyun.
  • Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suyun altından geçirin ve süzdürün.
  • Kabakların içini hafifçe tuzlayın ve biberleyin. Tabanını bıçakla birkaç yerinden delin ki pişerken suyu içine çeksin.
  • Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salçayı ve pirinci karıştırın.
  • Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Avucunuzla top haline getirip, kabakların içine doldurun. Kapaklarını kapatın.
  • Kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın. İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, önceden 200 derece ısınmış fırında 50-60 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve süzme yoğurtla servis yapın.

masalımsı 01.01.10 07:19

--->: Fırında Etli Kabak Dolması
 
Paylaşım için tşk


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2