![]() |
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması Malzemeler: 4 kişilik 32 adet ebegümeci yaprağı Yarım su bardağı pirinç Yarım kg taze soğan 3 dal ince doğramış taze sarımsak 1 demet taze nane, dereotu, maydanoz Kimyon, yenibahar Yeterince tuz, şeker 1 çorba kaşığı limonsuyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tarifi: 1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın. 2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın. 3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:43 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2