tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mercimekli Yaprak Sarması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
829

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Mercimekli Yaprak Sarması

Mercimekli Yaprak Sarması

Mercimekli Yaprak Sarması - Mercimekli Yaprak Sarması Malzemeler - Mercimekli Yaprak Sarması Yapılış Tarifi


Gereçler:
Asma yaprağı - - 150 gram
Su 3 su bardağı 600 gram
Kırmızı mercimek 1 su bardağı 180 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 gram
Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı 75 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 1 yemek kaşığı 8 gram
Nane 1 yemek kaşığı 1.3 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Limon suyu 1 orta boy 100 gram

Yapılışı:
Yaprakları yıka, saplarını ayır. Tencereye suyu koy, kaynayınca yaprakların yansını ekle, bir kez alt üst ederek 4-5 dakika pişir, diğer yansını da aynı şekilde haşla. Haşlama suyunu ölç, 3 su bardağına tamamla ve beklet. Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür. Mercimek ve bulguru ekle. Haşlama suyundan 1 su bardağı koy, karıştır, 15 dakika dinlendir. Tuz, şeker, nane ve baharatı kat, tekrar karıştır. Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştir, birer kenarına hazırlanan içten koy, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yap. Yayvan bir tencerenin dibine asma yapraklarından döşe. Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat. Kalan haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşalt, 1 saat kadar pişir, Soğuyunca servis tabağına al. Dilimlenmiş limonla servis yap.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mercimekli, mercimekli yaprak sarması, mercimekli yaprak sarması hazırlanışı, mercimekli yaprak sarması nasıl yapılır, mercimekli yaprak sarması tarifi, mercimekli yaprak sarması yapılışı, sarmasi, yaprak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Yaprak Sarması Görmek - Rüyada Yaprak Sarması Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 20.11.19 16:18
Vişneli Yaprak Sarması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 07:11
Sardalyalı Yaprak Sarması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:23
Vejetaryen Yaprak Sarması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:06
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tualim Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 25.02.08 10:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2