tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dualar-Hadisler (http://www.tualimforum.com/dualar-hadisler/)
-   -   Fatiha Suresi ile İlgili Bilgiler (http://www.tualimforum.com/dualar-hadisler/99337-fatiha-suresi-ile-ilgili-bilgiler.html)

Okyanus 24.07.12 19:21

Fatiha Suresi ile İlgili Bilgiler
 
Fatiha Suresi ile İlgili Bilgiler

Fatiha Suresi Hakkında Bilgi


Bu sure, Müddesir suresinden sonra Mekke'de inmiştir. 7 ayetten oluşmaktadır. Kur'an-ı kerime onunla başlandığı için Fatihat-ül-kitab denmiştir. Fatiha suresi veya yalnız olarak El-Fatiha yahut Fatiha da denir. Tam olarak inen ilk suredir. Resmi sıralamada birinci, nüzul sırası itibarıyla beşinci sûredir.

Fatiha suresini okumak şifa olarak düşünülmektedir. Peygamberimiz Hz Muhammed, Kur’an-i kerim’in, ve duaların şifa olduğunu söylemektedir; özellikle de Fatiha suresi için, Fatiha suresini okuyanların şifa bulacağını belirtmektedir; fakat bunu yaşamak için inanmanın gerekliliğini belirtmeyi de ihmal etmemektedir.

Fâtiha'da, övgüye ve ibadete lâyık tek Allah'ın varlığı, O'nun hakimiyeti, kulluğun yalnız Allah'a yapılacağı, yardımın yalnızca Allah'tan geldiği, doğru yola varmanın da doğru yoldan sapmanın da Allah'ın iradesine dayandığı, hayrı ve şerri yaratanın Allah olduğu hususları ifade edilmiştir. Ayrıca bu surede Allah'ın "rabb", "rahman" ve "rahim" gibi yüce sıfatlarından da bahsedilmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:51 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2