tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Eğitici Konular ve Programlar (http://www.tualimforum.com/egitici-konular-ve-programlar/)
-   -   Güneş Işığı İle Gölgelendirme Çalışması (http://www.tualimforum.com/egitici-konular-ve-programlar/108819-gunes-isigi-ile-golgelendirme-calismasi.html)

Başak 05.10.12 16:45

Güneş Işığı İle Gölgelendirme Çalışması
 
Güneş Işığı İle Gölgelendirme Çalışması

Bu güzel çalışma için gerekli olan malzemeler şunlar: Fon kartonu, değişik şekiller de neseneler, bol bol güneş ışığı ve rüzgarda uçmasın diye kağıdınızı sabitlemek için birkaç tane taş....

Çocuğunuz ya da öğrencilerinizle bazı nesneler seçiyorsunuz ve bunları fon kartonu üzerinde istediğiniz şekilde diziyorsunuz. Son olarakta çalışmanızı direk güneş ışığı alan bir yere koyup sabitliyorsunuz. 2-3 saat kadar bekledikten sonra neselerimizin gölgeleri kağıda çıkmış oluyor.

Nesneleri saklayıp öğrencilerinize gölgelere bakarak bunların hangi şekillere ait olduğunu sorabilir ya da aynı şekilde şekillere bakarak nesnelerle gölgeleri eşleştirmesini isteyebilirsiniz. Küçük yaş grubu için bu çok ideal bir çalışma olabilir.

Benim aklıma gelen bir iki şeyde bu tekniği çocuklara daire, üçgen gibi kavramları öğretmek içinde kullanabileceğimiz... Geliştirilmeye açık bir teknik...

http://i.imgur.com/We5Tj.jpg

http://i.imgur.com/wezny.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2