tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
2015 KYK Burs ve Kredi Başvuruları - 2015 Kredi Yurtlar Kurumu Kredi Başvuruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2275

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.10.15, 20:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post 2015 KYK Burs ve Kredi Başvuruları - 2015 Kredi Yurtlar Kurumu Kredi Başvuruları

2015 KYK Burs ve Kredi Başvuruları - 2015 Kredi Yurtlar Kurumu Kredi Başvuruları - 2015 Kredi Yurtlar Kurumu Burs Başvuruları

2015-2016 KYK burs ve kredi başvurularına Ekim ayında başlanacak. Üniversite öğrencileri tarafından merakla beklenen KYK burs ve kredi başvurularının ardından ödemelerin Ocak 2016'da başlayacağı belirtildi.

Yüksek öğrenim gören öğrenciler için barınma, burs ve kredi gibi bir çok imkan sunan kurum olan Kredi ve Yurtlar Kurumu bu senede yüksek öğrenim görecek öğrenciler için yurt başvurularını açıklamış ve yurtlarda barınma hakkı elde eden öğrenciler için kaytıları almıştır.

400 Bini aşan öğrenci sayısıyla Türkiye nin en fazla genç nüfusunu yurtlarında misafir eden kurumların başında gelen YURTKUR bu yıl da üniversite öğrencilerinin barınma konusunda ilk tercihi oldu.

Değişen ve her geçen gün hizmetlerini kaliteli bir şekilde geliştiren YURTKUR bu yıl öğrencileri havaalanları, otogarlar ve üniversite kampüslerine kurulan hoş geldin stantlarıyla karşıladı. KYK personeli yurtlara yerleşme hakkı kazanan gençleri çiçeklerle karşıladı. KYK ailesi olarak bütün öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarı ve hayırlarla dolu geçmesini temenni ediyoruz.

Bu yıl lisans yerleştirme sınavını kazanan üniversite öğrencisi adayları yeni eğitim öğretim hayatına başlangıçlarını yaptılar. Birçoğunun okulu açıldı ve lisans eğitimlerine başladılar. Pek çok öğrenci kazandığı üniversitenin bulunduğu şehirde kendilerine kalacak yer temin ettiler. Kalacak yeri olmayan öğrenciler için ise devlet KYK yurtlarınıhizmete sokmuştur. Öğrenciler bu yurtlarda kalmak için yurtlar ve de okullar açılmadan önce Kredi Yurtlar Kurumuna yurt içi başvurular yapmışlardı. Yurtlara girmeye hak kazanamayan öğrenciler ise sıra ile yedek olarak beklemektedir. Yurt çıkan öğrenciler yurtlara kayıt yaptırmadığı zaman yedek olarak bekleyen öğrencilere sıra gelmiş olur. Yurt başvurusu yapmayan öğrenciler içinde Kredi Yurtlar Kurumu 2. Yedek başvuru gerçekleştirilmiştir.

Yurtlara yerleşemeyen veya yurt başvurusunda bulunmamış olan öğrenciler 2. Yedek başvuruyu yaparak yurtlarda kalma şansı elde edebilir. 2. Yedek başvuruyu da kaçıran öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu son olarak 3. Yedek başvuruyu yapmıştır. Son başvuruyu gerçekleştiren öğrenciler için başvuru sonuçları açıklamışlardır. Bu sonuçlarıöğrenmek isteyen öğrenciler kredi ve yurt kurumunun ana sayfasından sorgulama sayfasına yönlendirilir. Sorgulama sayfasına girdikten sonra T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sıra numarası ve de son olarak sıra numaranızı sayfaya girmeniz gerekir. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak da ekrana gördüğünüz güvenlik kodunu girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

KYK burs sorgulama için sistem tarafından sizden birtakım bilgiler istenmektedir. Bilgileri ilgili alanlara girmeniz ile birlikte alındığını burs detayları sitede görüntülenecektir. Bu bakımdan zorlanmadan ve kısa yoldan burs sorgulama yapabilirsiniz. Burs sorgulama konusunda diğer birkaynak ise e-devlet kapısıdır. E-devlet kapısı üzerinden de Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetlerini sunduğu için aynı işlemleri online olarak e-Devlet olarak e-Devlet kapısı üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Üstelik hem de sadece internet üzerinden değil, cep telefonlarınız üzerinden de akıllı uygulamalar sayesinde KYK burs sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bunun için dilerseniz KYK nın resmi akıllı telefonlar için hazırladığı uygulamaları kullanabilir dilerseniz cepten KYK nın internet sitesine giriş yapabilir bu uygulamayı indirebilirsiniz. Tüm uygulama ve giriş yöntemleri ile istediğiniz zaman KYK burs sorgulama yapabilmeniz mümkün ve tamamen ücretsizdir. Bu bakımdan burs alan öğrencilerin burs takibini yapması ve burslar hakkında bilgi alması için sorgulama yapması yeterli olacaktır.

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu e-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirler. E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne geliniz ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusunu yapabilirler.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre KYK burs başvuruları için şu bilgilere yer verildi:

Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222’si öğrenim kredisi, 373.548 €˜si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100 e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor. Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşebaşlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme Yardımı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

Kaynak: Milliyet
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2015, 2015 kredi yurtlar kurumu, 2015 kredi yurtlar kurumu burs başvuruları, 2015 kredi yurtlar kurumu burs tarihleri, 2015 kredi yurtlar kurumu bursları, 2015 kredi yurtlar kurumu kredi başvuruları, 2015 kredi yurtlar kurumu kredi tarihleri, 2015 kredi yurtlar kurumu krediler, 2015 kyk burs başvuruları, 2015 kyk burs başvuruları ne zaman, 2015 kyk burs tarihleri, 2015 kyk burs ve kredi başvuruları, 2015 kyk bursları, 2015 kyk bursları ne zaman, 2015 kyk kredi başvuruları, 2015 kyk kredi başvuruları ne zaman, 2015 kyk kredi tarihleri, 2015 kyk kredileri, 2015 kyk kredileri ne zaman, basvurulari, burs, kredi, kredi yurtlar kurumu 2015, kredi yurtlar kurumu burs, kredi yurtlar kurumu kredi, kredi yurtlar kurumu kredi tarihleri, kurumu, kİk, ve, yurtlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Burs ve kredi kazanan öğrenciler son teslim tarihi: 30 Aralık SERDEM Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 28.12.10 08:37
2010 Üniversite Harçlarına Kredi Düzeni ASYA Üniversiteler 0 17.07.10 18:27
Kredi Yurtlar Kurumu Adres ve Telefonları Ceren Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 12.10.09 00:11
Öğrenci Kredi Borçlarına Yeniden Yapılandırma ASYA Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 09.08.09 06:36
Kredi kartlarına yeni düzenleme tualim Güncel Haberler Aktuel 0 25.01.09 08:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2