tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Enfeksiyon Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/enfeksiyon-hastaliklari/)
-   -   Ehec Bakterisi Bulaşma Yolları - Ehec Bulaşma yolları - Ehec Bakterisi Nasıl Bulaşır (http://www.tualimforum.com/enfeksiyon-hastaliklari/70330-ehec-bakterisi-bulasma-yollari-ehec-bulasma-yollari-ehec-bakterisi-nasil-bulasir.html)

Fenci 03.06.11 20:15

Ehec Bakterisi Bulaşma Yolları - Ehec Bulaşma yolları - Ehec Bakterisi Nasıl Bulaşır
 
Ehec Bakterisi Bulaşma Yolları - Ehec Bulaşma yolları - Ehec Bakterisi Nasıl Bulaşır

İnsandan İnsana Geçebiliyor

EHEC insandan insana bulaşabildiği için özellikle toplu yaşam alanlarında yayılmasını önlemek zor olabiliyor. Ancak alınacak bazı bireysel önlemler de korunmada çok etkili. EHEC’in yaptığı hastalıktan korunmak için tüketilen etin mutlaka iyi pişirilmesi gerekir. Ayrıca çiğ etin hazırlanması aşamasında kullanılan tüm mutfak aletlerinin dezenfekte edilmesi virüsün yayılmasını engeller. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini, iyi temizlenmemiş çiğ sebze ve meyveyi yemektenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkaçınılmalı. Sık sık elleri yıkamak etkenin insandan insana bulaşmasının önüne geçer.

Ayrıca temiz olmayan suların içilmesi veya içinde yüzülmesi de EHEC’in bulaşma olasılığını artırır. Bu nedenle temiz su tüketilmeli ve temizliğinden emin olunmayan sularda yüzülmemeli. Hastalanmış bebeklerin bezini değiştirdikten sonrahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgeller mutlaka yıkanmalı. Enfeksiyon kapmış kişilerle aynı havuzda yüzmemeli ve birlikte banyo yapılmamalı.

Fenci 03.06.11 20:20

--->: Ehec Bakterisi Bulaşma Yolları - Ehec Bulaşma yolları - Ehec Bakterisi
 
EHEC, diğer koli basili bakterileri gibi, insan dışkısı bulaşmış gıda ve içeceklerden vücuda yerleşiyor. İyi pişmemişhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgveya çiğ et, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, iyi temizlenmemiş çiğ sebze ve meyve, EHEC’i taşıyan hayvanlarla temas başlıca bulaşma yolları. Ayrıca yeteri miktarda klorlanmamış su içmek, kolihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbasili içeren göl ve havuzlarda yüzmek de etkenin bulaşmasına yol açabilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2