tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Enfeksiyon Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/enfeksiyon-hastaliklari/)
-   -   Beta Enfeksiyonu Belirtileri - Beta Enfeksiyonu Bulguları - Beta Bakterisi Belirtiler (http://www.tualimforum.com/enfeksiyon-hastaliklari/70335-beta-enfeksiyonu-belirtileri-beta-enfeksiyonu-bulgulari-beta-bakterisi-belirtiler.html)

Fenci 04.06.11 21:13

Beta Enfeksiyonu Belirtileri - Beta Enfeksiyonu Bulguları - Beta Bakterisi Belirtiler
 
Beta Enfeksiyonu Belirtileri - Beta Enfeksiyonu Bulguları - Beta Bakterisi Belirtileri

Boğaz ağrısı ve ateşi olan çocukların yaklaşık %10'unda A Grubu Beta hemolitik streptokok iltihabı vardır. Boğazın (farenks) iltihaplanması olan farenjit nedeniyle çocuğun yutkunması ve beslenmesi güçleşir. Streptokok farenjiti olan çocuğun ateşi genellikle 38°C'den yüksektir; titremeler, vücutta ağrılar ve iştahsızlık olur. Birlikte karın ağrısı, bulantı ve kusma gibi karın belirtileri de bulunabilir. Bakıldığında bademcikler ve boğazda kızarıklık, şişlik vehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbeyaz lekelenmeler görülür. Alt çene kemiğinin köşesinde ve boyunda lenf bezleri şişmiş olabilir.

Bazen streptokok iltihaplarında, mikropların salgıladığı toksinler deride yaygın kızarık biş döküntüye neden olur. Bu durumda hastalığın adı "kızıl"dır ve genellikle boğaz iltihabının 2.gününden 6.gününe kadar sürer.Tedavi edilmeyen veya yetersiz tedavi edilmiş streptokok iltihapları, nadiren ateşli romatizmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgadı verilen ve kalp romatizması ile eklem iltihaplarına neden olabilen bir hastalığa da yol açabilirler. A Grubu Beta hemolitik streptokok iltihaplarının bir diğer nadir komplikasyonu da, hastalığın başlangıcından 2-3 hafta sonra ortaya çıkabilen böbrek iltihabıdır. Streptokoklarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgayrıca sinüzit 'e, orta kulak iltihabı 'na, zatürreye ve deri iltihaplarına da neden olabilirler.

Nokia 18.10.15 19:41

Beta Enfeksiyonu Belirtileri - Beta Enfeksiyonu Bulguları - Beta Bakterisi Belirtiler
 
Beta Enfeksiyonu Belirtileri - Beta Enfeksiyonu Bulguları - Beta Bakterisi Belirtileri

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:03 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2