tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelli ve Rehabilitasyon(Sağlık) (http://www.tualimforum.com/engelli-ve-rehabilitasyonsaglik/)
-   -   Bağımsız Yaşam Merkezi Hayata Geçirildi (http://www.tualimforum.com/engelli-ve-rehabilitasyonsaglik/29000-bagimsiz-yasam-merkezi-hayata-gecirildi.html)

Güllü 18.04.09 19:09

Bağımsız Yaşam Merkezi Hayata Geçirildi
 
BAĞIMSIZ YAŞAM MERKEZİ HAYATA GEÇİRİLDİ

08.03.09 - 8 Mart kadınlar günü dolayısıyla 8.5 Milyon Engelli Annesine Müjde. Türkiye toplumunun önünde AB’ye entegrasyon süreci, Evrensel İnsan Hakları ve demokratik, eşit ve katılımcı siyasal politikalarla yeni bir süreç başlatıldı.

Uzman ekiplerin çalışması sonucunda gelenekle modernitenin sentezlendiği engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak ve bağımsız yaşam becerileri kazanacakları ve kendi özbakımlarını sürdürecekleri uzman bir ekip tarafından yürütülecek yarı bağımsız yaşam merkezi kayıtları başladı.

Özellikle engel grupları içerisinde bakım ve desteğe en fazla ihtiyaç duyan zihinsel engelli çocuğa sahip engelli ailelerinin en büyük beklentisidir. Çünkü işitme, görme yada ortopedik engeli olan engellilerimiz yetenekleri kısıtlı da olsa sosyal hayata katılabilmekte, çalışıp üretebilmekte ve kendi hayatlarını zihinsel engellilere göre çok daha iyiler.

Zihinsel engelliler ise hem hizmete ulaşabilmekte hem de bakım ve korunmada desteğe en fazla ihtiyaç duyan engel grubudur. Özellikle kimsesiz ya da anne - babası hayatta olmayan zihinsel engellilerimize hizmet sunacak bağımsız yaşam merkezi ihtiyaç sahibi engellilerimizin asgari insani koşullarda yaşamalarına imkan sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) kuruluşunun 15. yılında edindiği sivil toplum gücüyle kuruluş amaçlarından biri olan Bağımsız Yaşam Merkezi duyarlı insanlarımızın gayretleriyle hayata geçirildi.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2