tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler Kanunları-Hakları-Mevzuat (http://www.tualimforum.com/engelliler-kanunlari-haklari-mevzuat/)
-   -   Engellilere İndirim Yapan Firmalar! (http://www.tualimforum.com/engelliler-kanunlari-haklari-mevzuat/33780-engellilere-indirim-yapan-firmalar.html)

SERDEM 26.06.09 16:31

Engellilere İndirim Yapan Firmalar!
 
Engellilere İndirim Yapan Firmalar!


Türk Hava Yolları, Devlet Demiryolları (TCDD) ve özel otobüs şirketleri ile müze ve ören yerleri, engelli vatandaşlara özel indirim yapıyor

Türk Hava Yolları, engelli yolculara iç hat seyahatlerde yüzde 20, dış hatlarda ise yüzde 40 oranında ''özürlü ve refakatçi'' indirimi uyguluyor.

Engelliler, ana hat yolcu trenleri ile Türkiye Denizcilik İşletmesine ait kruvaziye seferler ve iç hatlarda yüzde 20 indirimli seyahat edebiliyor.

İstanbul Deniz Otobüsü A.Ş, engelli vatandaşlara bilgisayardan bilet kesilen dış hatlarda ve akbilli hatlarda indirim uyguluyor. Bunun için İETT'den alınan ücretsiz seyahat kartlarının üzerine takılan indirimli akbilleri kullanmak gerekiyor.

Engelliler, müzeler ve ören yerleri, milli parklar, tabiat parkları, tabiat koruma alanları ve tabiat anıtlarını da ücretsiz gezebiliyor.Özelleştirilen işletmelerde ise sözleşmeye göre uygulama yapılıyor. Ayrıca çadır ve karavan yeri ücretinde engelli vatandaşlara yüzde 50 indirim uygulanıyor.

Öte yandan, GSM şebekeleri de engelli vatandaşlar için indirimli tarifeler düzenliyor. İndirimler yüzde 40'tan sabit ücretle grup içi sınırsız konuşmaya kadar çeşitlilik gösteriyor.

İndirimlerden yararlanabilmek için yüzde 40 ve daha fazla özür sahibi olduğuna dair sağlık raporu ya da nüfus cüzdanında özürlü olduğunu belirten ibarenin yer alması gerekiyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:48 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2