tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler ve Sanat (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-sanat/)
-   -   Türk İşaret Dili İle Çekilmiş Sinema Filmi 'İmza' Çankaya'da Gösterime Girdi (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-sanat/115901-turk-isaret-dili-ile-cekilmis-sinema-filmi-imza-cankayada-gosterime-girdi.html)

Başak 02.12.12 21:12

Türk İşaret Dili İle Çekilmiş Sinema Filmi 'İmza' Çankaya'da Gösterime Girdi
 
Türk İşaret Dili İle Çekilmiş Sinema Filmi 'İmza' Çankaya'da Gösterime Girdi


Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği'nin çabalarıyla hazırlanan ve işitme engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için 'Türk İşaret Dili' ile çekilmiş ilk Türk sinema filmi olan 'İmza', Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterildi.



Senaryosunu tamamen işitme ve konuşma engelli bireylerin kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ve oyuncu kadrosunda ise yine işitme ve konuşma engelli bireylerin amatör ruhla gerçekleştirdikleri filmde, imza üzerinden dolandırıcılık anlatılıyor.



İlk olarak 2010 yapımı 'İmza Hesaplaşma' filmi ile izleyicilerin karşısına çıkan ekip, devam filmi İmza'da işaret dilini bilmeyen insanları da düşünerek filmin alt yazılı olarak gösterimini gerçekleştirdi. Türkiye'de 4 federasyona bağlı birçok dernekten birisi olan ve 2005 yılından bu yana işitme ve konuşma engelli vatandaşların hayatlarını ve sorunlarını kamuoyuna duyurmaya çalışan Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği üyeleri, filmdeki rolleriyle profesyonel oyuncuları aratmıyor.



Filmde rol alan Figen Güney'in işitme engelli olmayan kızı Müjde Kolçak ise, Türkiye'de 50 bin civarında bulunan işitme engellinin sorunlarına temas etmesi bakımından, bu filmin büyük önem taşıdığını belirtti.



01.12.2012 - İHA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:30 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2