tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler ve Sanat (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-sanat/)
-   -   Paris’te Bedensel Engelliler Hayallerini Canlandırdı (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-sanat/18289-paris8217te-bedensel-engelliler-hayallerini-canlandirdi.html)

Okyanus 09.11.08 00:15

Paris’te Bedensel Engelliler Hayallerini Canlandırdı
 
PARİS’TE BEDENSEL ENGELLİLER HAYALLERİNİ CANLANDIRDI

Fransa'nın başkenti Paris'te bedensel engelliler için düzenlenen "Sen Kendine Bak" gecesinde engelli gençler hayallerini, gerçekleştirdikleri gösterilerle izleyicilere anlattı.

Özel olarak tasarlanan uçak merdiveninde pilot ve hosteslerin yardımıyla sahneye gelen engellilerden bazıları görmeyi arzuladıkları ülkelerin kültürlerini, bazıları da yapmak istedikleri meslekleri canlandırdı. 17 yaşında AIDS hastalığına yakalanan bir bayan bir Afrika ülkesindeki yerel müzik eşliğinde buğday ezip un yaparken, Fas'ın Kazablanka şehrinde çay içmeyi arzulayan bir başka engelli hayalini sahnede canlandırdı. Bir engelli elinde fırça ve paletle resim yaparken, bir diğeri ülkesi için özgürlük bayrağı açtı, bir başkası ise gelinlik giyerek dans etti.
Harun-Saadet Keleş çiftinin 18 yaşındaki down sendromlu oğulları Fatih Keleş ise, ismini aldığı Fatih Sultan Mehmet'in padişah kıyafetiyle çıktığı sahnede Türk bayrağı sallayarak, pop yıldızı Tarkan'ın şarkısını seslendirdi. Fatih Keleş'in şarkısının ardından İstanbul'un turistik mekanlarına ilişkin izleyicilere bilgi verildi.
Paris'in Coubevois Belediyesi yetkilileri, her yıl düzenledikleri organizasyonla, bedensel engellilere destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Belediye yetkilileri ayrıca, organizasyonun diğer şehirlerde gerçekleştirilerek, engellilerin seyahat etmesini sağlamak istediklerini söyledi.>IHA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:21 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2