tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engelliler ve Spor
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engelliler ve Spor Engellilerin Spor faaliyetleri,Engelli Spor Klüpleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İlk madalya Mahmut Kılıç'la geldi!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1327

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 08.09.09, 21:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post İlk madalya Mahmut Kılıç'la geldi!

21. İşitme Engelliler Yaz Oyunları "Summer Deaflympics Games"de atletizmde gülle atma dalında Mahmut Kılıç, 15 metre 21 santimlik derecesiyle ikinci olarak Türkiye'ye atletizm branşında oyunların ilk madalyasını kazandırdı. Bu derece aynı zamanda işitme engelliler Türkiye rekoru.

Henüz 5 aylıkken babası bıçaklanarak öldürülen Kılıç, annesi tarafından da terk edilerek yetiştirme yurduna bırakılmış. O günden sonra 6 yetiştirme yurdu, 6 yatılı okul değiştiren Mahmut Kılıç, 9 yaşında menenjite yakalanarak duyma yetisini kaybetmiş.

21. İşitme Engelliler Yaz Oyunları "Summer Deaflympics Games"de atletizmde gülle atma dalında Mahmut Kılıç, 15 metre 21 santimlik derecesiyle ikinci olarak Türkiye'ye atletizm branşındaki ilk madalyasını kazandırdı. Bu derece aynı zamanda işitme engelliler Türkiye rekoru niteliği taşıyor.

Yurt hayatında sporla tanışan Mahmut Kılıç, ilk önce güreş yapıyor ancak omzundan sakatlanınca güreşi bırakmak zorunda kalıyor. Vücudunun son derece güçlü olmasından atletizmin gülle atma dalında kendini deneyen Mahmut, ilk atışında 9 metreyi tutturunca gülleci olmaya karar veriyor. Daha sonra katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında birinci olan Mahmut, ardından katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında da Bulgaristan'da 15.02 metre atarak Avrupa Şampiyonu oldu. Geçen yıl İzmir'de yapılan Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda da 14.04'le dünya üçüncüsü olmuştu.

26 yaşındaki Mahmut Kılıç, yaptığı açıklamada, ''2007 yılında şimdiki antrenörüm Sedef Kurt'a giderek beni çalıştırmasını istedim. Çok az süremiz vardı. O süre içinde öğrendiğim 1-2 teknikle Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Daha sonra ayrılmadık zaten. Sedef hoca beni çok iyi anlıyor ve bana büyük güç veriyor. O yanımda olduğu sürece benim için aşılamayacak hiçbir zorluk, hiçbir engel yok'' dedi.

Niğde Adliyesi'nde memur olan Kılıç, ''Evliyim, memur maaşıyla geçinip spor yapıyorum. Daha önce kazandığım 3 altın madalyada da hiç ödül alamadım'' şeklinde duygularını ifade etti.

Kılıç ile 2,5 yıldır birlikte çalıştıklarını ifade eden ve aynı zamanda Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olan antrenör Sedef Kurt ise, "Ben de eski milli atletim. Gülle ve disk atmada şampiyonluklarım var. İlk başlarda yazarak anlaştık. Teknik terimlerle başladık. Ben tekniğin adını yazdım o da bana işaret dilinde nasıl olduğunu gösterdi. Şimdi işaret dilini çok iyi konuşuyorum. 3 ay gibi kısa bir sürede öğrendim" dedi.

Niğde'de gülle atma çemberi olmadığını, Niğde Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kendileri için çember ve atış alanı yaptığını anlatan Kurt, ''Ayrıca İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş hiçbir isteğimizi geri çevirmedi. En iyi kalitede malzeme sağladı. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Her imkan sunuldu, bize düşen sadece çok çalışmaktı. Mahmut ile karşılıklı güvene dayalı bir ilişkimiz var. Onu çok iyi tanıyorum. O da bunu bildiği için bana çok güveniyor. İşitme engellilerle iletişim kolay olmuyor bazen ama Mahmut çok söz dinliyor, hiç asiliği yok. Allah utandırmasın. Hedefimiz büyük. Türkiye'ye kazandıracağımız çok şey var" diye konuştu.

"MAHMUT 17 METRE ATAR"
Aynı zamanda milli takım antrenörü de olan Kurt, "Biz Tayvan'a gülle atmada birincilik için gelmiştik. Mayıs başından beri çalışmalarımız o yöndeydi. Kampın son döneminde Mahmut formunun zirvesine çıktı. Saat farkı çok olmasına rağmen Tayvan'a çabuk uyum sağladık. Mahmut'un müsabakadaki performansı üst seviyedeydi. Burada aynı zamanda Türkiye rekoru kırarak 15.21'le gümüş aldık ama bundan sonraki hedefimiz 16 metrenin üzerine çıkarak altın madalyayı kazanmak. Kariyerimde gülle atmada ilk çalıştırdığım sporcu Mahmut Kılıç ve ilk kez böylesine büyük kapsamlı bir organizasyona katılıyorum. Ve ilk katıldığım yarışta da gümüş madalya ile ülkemize dönüyoruz. İnanıyorum ki beni, kariyerimde en çok mutlu edecek şey, bu güzel başlangıç olacak. Mahmut'tan ileride çok daha büyük başarılar bekliyoruz. Çünkü onda bu potansiyel var. Mahmut çok iyi bir çalışmayla Kariyerinde 17 metreye kadar çıkabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ajansspor
--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
blue Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
Cevapla

Tags
geldi, kilicla, madalya, mahmut, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Madalya Görmek - Rüyada Madalya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Madalya Rüya Tab Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 15.11.17 10:30
Mahmut Tanal Biyografisi - Mahmut Tanal Kimdir - Mahmut Tanal Hayatı - Mahmut Tanal Y Goeben Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.01.14 11:44
Erman Kılıç Biyografisi - Erman Kılıç Kimdir - Erman Kılıç Hayatı - Erman Kılıç Yaşam Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 17.05.13 12:19
Barış Kılıç Resimleri - Barış Kılıç Fotoğrafları - Barış Kılıç Resim - Barış Kılıç Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 09.09.12 22:16
Kahve Falında Madalya Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Madalya Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 02:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:44 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2