tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler ve Spor (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/)
-   -   Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Doğru (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/39669-avrupa-tekerlekli-basketbol-sveiyonasina-dogru.html)

ASYA 19.11.09 07:24

Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Doğru
 
Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonasına Doğru


ADANA (İHA) - Adana’da 5–21kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası hazırlıkları son aşamaya geldi.
Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Duran Karakaya, Genel Koordinatör Yar. Doç. Dr. İsmail Güneş, Vali İlhan Atış’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Adana’nın engelli organizasyonu konusunda büyük deneyim kazandığını ifade eden Karakaya, şampiyonanın ilk kez ülkemizde ve Adana’da yapılacağına dikkat çekti. Karakaya, “Şampiyonaya 12 ülke katılacak. Milli takımlar 3 kasım tarihinden itibaren Adana’ya gelmeye başlayacak. Amacımız, Adana’nın ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak. Bu organizasyonlar gösterdi ki, Adana bu alanda büyük deneyim sahibi oldu” dedi.
Karakaya, şampiyonanın 6 kasım tarihinde dünyanın halen kullanılan en eski yapılarından tarihi Taşköprü’de sosyal bir etkinlik yapılacağını, 7kasım ise Yüreğir Serinevler Salonu’nda ilk maçın Türkiye-İsviçre arasında oynanacağını söyledi. İlk maç öncesi Adanalı sanatçı Murat Kekilli ile Eurovizyon'da ülkemizi temsil eden Hadise’nin de katılarak destek vereceğini söyledi.
Vali İlhan Atış, göreve başladığından bu yana Adana’nın tanıtımına büyük önem verdiğini belirterek, “Adana’da büyük organizasyonlar başarı ile gerçekleştiriliyor. Bunun en son örneği Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası olacak. 12 Avrupa ülkesinin milli takımı Adana’da olacak. Bu organizasyonlar çok önemli. Çok başarılı bir çalışma. Ülkemiz umarım bu şampiyonada seyircilerin desteği ile başarıyı yakalayacak ve ülkemizi dünya şampiyonasında da temsil edecek” dedi.

ENGELLİLER MECLİSİ BİLGİLENDİRİLDİ
Bu arada, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Organizasyon Komitesi Genel koordinatörü Yrd. Doç.Dr. İsmail Güneş, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisinin konuğu oldu. Adana Kız Lisesi Tarihi Kültür Sanat Merkezinde yapılan toplantıda Yrd. Doç. Dr. Güneş, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerine Avrupa Şampiyonası çalışmaları hakkında bilgi vererek, şampiyonanın Adana’da düzenlenen en büyük sportif organizasyonu olduğunu söyledi. Kent Konseyi Engelliler Meclisinden Avrupa Şampiyonasına katkılarını isteyen Güneş, "Bu şampiyona Avrupa ülkelerinde Adana'ya bakış açısını olumlu yönde pekiştirecek, kentteki spor ve diğer tesislerdeki altyapıyı engellilere uygun hale getirilmesine dolaylı katkı yapacak ve kamuoyunun engelliler konusuna ilgisini spor aracılığı ile artıracaktır" dedi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2