tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler ve Spor (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/)
-   -   Görme Engelli Futbolcuların Uzak Vizyonu (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/40517-gorme-engelli-futbolcularin-uzak-vizyonu.html)

Güllü 04.12.09 19:11

Görme Engelli Futbolcuların Uzak Vizyonu
 
Görme Engelli Futbolcuların Uzak Vizyonu




Rusya'da Görme Engellilerin Futbol Maçı Oynamak İçin Gösterdikleri Gayret, Görmeye Değer.


Görme Engelli Çocuklar Arasında Yapılan Futbol Maçı, İnsandaki Azmin Hiçbir Engeli Tanımadığı Sözünün Doğruluğunu Ortaya Koyuyor. "Futbol Hayatımın Bir Parçası" Diyen Görme Engelli Saşa Gurtovenko Uzun Yıllardan Beri Futbolu Seviyor.

Rusya'da görme engellilerin futbol maçı oynamak için gösterdikleri gayret, görmeye değer. Görme engelli çocuklar arasında yapılan futbol maçı, insandaki azmin hiçbir engeli tanımadığı sözünün doğruluğunu ortaya koyuyor. "Futbol hayatımın bir parçası" diyen görme engelli Saşa Gurtovenko uzun yıllardan beri futbolu seviyor. Ancak ciddi anlamda futbol oynamaya bir kaç yıl önce başlamış. Gurtovenko futbol macerasını şöyle anlatıyor: "Bir gün, antrenör Nikolay yanımıza geldi ve kör insanların çok yüksek seviyede futbol oynayabileceğini söyledi. Biz sadece serbest atışlar yapıyorduk, ama bu çok basit bir şeydi. Futbol oyunumuzu geliştirebildiğimizi duyduğumuzda bunun için daha fazla çalışma yapmaya başladık."

2003 yılında Moskova'ya gelen Antrenör Nikolay Beregovoy burada kör ve görme engelli insanlar için ekip kurmuş. Beregovoy görme engelli gençlere doğru ısınma, hazırlık, topa vurma tekniklerini, futbol kurallarını ve en önemlisi takım içinde oynamayı öğretmiş.

Görme kabiliyeti mükemmel insanlar için bile topu kontrol etmek kolay olmazken Beregovoy'un takımı güzel oyun sergilemeyi başarabiliyor. Çok antreman yaptığını anlatan genç futbolcu Saşa Gurtovenko, "Hayatımın yüzde 85'i topun arkasında geçiyor. Sevdiğim takım olan Dinamo Moskova'nın her oyununa gitmeye çalışırım." diyor.

Genç futbolcular, İtalya, Almanya ve Brezilya engelli takımlarıyla karşılaşma imkanını bulmuş.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:45 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2